Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Berete si své zvíře s sebou na dovolenou?

19.07.2023

Spousta lidí se nevzdává možnosti trávit dovolenou se svým zvířecím kamarádem. Komora veterinárních lékařů ČR v tomto směru doporučuje pečlivou přípravu, protože přibalit si s sebou jen dobrou náladu nestačí.

Kromě osobních věcí zvířete a jeho oblíbené stravy je velmi moudré přibalit lékárničku. Ta by měla obsahovat léčiva a zdravotní materiál na řešení těch nezákladnějších a nejčastější problémů. Neznámé prostředí a radostná, prázdninově rozjitřená mysl, nejsou ideálními předpoklady pro uvážlivé a vždy bezpečné chování. Více než kdy jindy tedy hrozí různá poranění, škrábnutí, naražení, oděrky, poštípání hmyzem či exotickým zvířectvem, alergické reakce, průjmy, záněty spojivek či uší, spálení od sluníčka, úpal či úžeh, napadení vnějšími parazity a tak dále.

Není od věci oslovit svého veterinárního lékaře a poradit se, co je vhodné s sebou pro tyto účely přibalit. Většinou můžeme lékárničku využít dle potřeby také pro sebe či své děti.

Psi, kočky a fretky musejí mít pro cestování pas. Nenechávejte tyto formality na poslední chvíli a zeptejte se svého veterinárního lékaře, jaké podmínky musíte splnit pro legální vstup se zvířetem do té či oné země. Podmínky se v poslední době zpřísňují a také mění, takže nespoléhejte na to, že před dvěma lety jste vše věděli. Základem je kromě pasu i označení zvířete (čipem) a platné očkování na vzteklinu. Podmínky cestování do jednotlivých zemí však nejsou zcela jednotné, proto se o ně zajímejte včas!

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
Všechny akce