Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Co na zevní parazity

11.04.2022

Snad každý domácí mazlíček měl někdy blechy, klíště nebo nějakého jiného kožního parazita. Zejména na psech a kočkách pohybujících se ve venkovním prostředí a větších skupinách najdeme často nějaké to klíště nebo blešku.

Může se zdát, že nejjednodušší je zajít do nejbližšího zverimexu či lékárny a zakoupit volně prodejný přípravek proti blechám a klíšťatům. Volně prodejné přípravky bohužel častým používáním postupně ztrácí účinnost, navíc nemusí být vhodné pro vaše zvířátko. Veterinární lékaři se často setkávají zejména s otravami koček po použití přípravku určeného pro psy.

Veterinární lékař zvolí na základě vyšetření a pohovoru s vámi ten nejvhodnější přípravek. Může to být tableta, která mívá delší dobu účinnosti, než spot-on, navíc účinkuje často i proti dalším parazitům, jako je zákožka svrabová, a usmrtí parazita dřív, než stihne vaše zvíře nakazit některou z přenosných nemocí. Může to být i spot-on (tj. „pipetka za krk“), který dokáže ale blechy či klíšťata i odpudit, nejen usmrtit. Veterinární lékař vám navíc poradí i s ošetřením prostor domácnosti, abyste zvládli parazitární nákazu účinně odvrátit.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
06.04.
Klinická patologie pro praxi 06.04.2024 9:00 - 17:00
Všechny akce