Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jak na Silvestra?

20.12.2021

Blíží se konec roku a s tím spojené obavy spousty majitelů zvířat o to, jak oslavy Silvestra a příchodu nového roku zvládnou jejich mazlíčci. Bohužel ne každý pes nebo kočka sleduje ohňostroje se zvědavostí, hlasité rány dělobuchů a petard jemnému sluchu zvířat nedělají dobře. Jak tedy domácí zvířata nejlépe ochránit?

Především je nutné začít se připravovat na oslavy příchodu nového roku včas. Na Silvestra ve večerních hodinách bývají dostupné už jen pohotovostní pracoviště a ta slouží k řešení akutních stavů. Pokud víte, že Vaše zvířátko snáší hluk oslav špatně, navštivte s ním svého veterinárního lékaře včas. Veterinární lékař Vám doporučí přípravek vhodný pro Vašeho pejska či kočku, který jej zklidní a zmírní tak stres z hluku silvestrovských oslav.

Co ještě můžete pro své zvířátko udělat Vy?

Buďte se svým psem nebo kočkou doma, zatáhněte závěsy, věnujte se svému zvířátku. Někdy pomůže puštěná televize, hudba, kočky často dokážou zabavit hračky, které obsahují kozlík nebo šantu kočičí.

Vyhněte se venčení psů na rušných místech. Při venčení buďte obezřetní, často se s házením petard začíná už v odpoledních hodinách a petarda nebo dělobuch explodující v blízkosti dokáže pejska vyděsit. Psa mějte vždy na pevném vodítku – nejvíce psů se na Silvestra a Nový rok zaběhne kvůli tomu, že se leknou petardy nebo dělobuchu a vytrhnou se z vodítka.

Přimlouvejme se všichni za pořádání tichých ohňostrojů. Ty dokáží vytvořit také nádherný zážitek a jsou snesitelné jak pro domácí, tak divoká zvířata.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce