Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Editorial – MVDr. Hana Horáková

Zvěrokruh 05/2022 08.05.2022

horakova.jpgVážené kolegyně, vážení kolegové, přátelé,

tyto řádky píšu v neveselé době. Válka na Ukrajině pokračuje a zatím to nevypadá, že by měla skončit. Světem otřásají odhalené válečné zločiny, které bohužel provází snad každý válečný konflikt, tentokrát je to však blízko. Na území ČR utekly před válkou desítky tisíc lidí a spolu s nimi přišli jejich mazlíčci. Někteří kolegové poskytli uprchlíkům ubytování, jiní pomohli finančně nebo materiálně. Jsem ráda za to, že SVS umožnila utíkajícím lidem si své zvířecí parťáky přivézt, ale zároveň stanovila jasná pravidla tak, abychom sem nezavlekli onemocnění, která by ohrozila nás nebo naše zvířectvo.

Jsem ráda za to, že spousta kolegů nabídla pomoc a provádí povinné veterinární úkony pro zvířata ukrajinských uprchlíků zdarma. Je to záležitost zcela dobrovolná a rozhodnutí je na každém z nás. Proto apeluji na všechny, aby ukrajinským majitelům sdělili hned, zda úkony provádí zdarma nebo ne. Poznámky typu „Jestli to chtějí zadarmo, ať táhnou zpátky na Ukrajinu“ nejsou vůbec k smíchu a navozují pocit, že je pronesl někdo bez špetky lidskosti. Doufám, že se jednalo o ojedinělý exces a hodně nepovedený vtip… Díky všem, kterým není osud obyvatel Ukrajiny lhostejný.

Ale zpátky k činnosti Komory. Sklízíme pochvaly i kritiku, ta je někdy drsná, možná i nespravedlivá. Ale snad nikdo nečekal, že budeme sklízet jen chválu a ovace. Řada věcí nejde změnit jednoduše a hned. I já jsem si před nástupem do představenstva myslela, že všechno bude jinak. Aktivních členů je nás 15, je jasné že všichni na diskutovanou problematiku nebudou mít stejný názor, ale snažíme se hledat kompromisy, které nám dávají smysl. Nikdy nerozhoduje jeden… Jestli naše rozhodnutí budou vyhovovat i vám, rozhodnete na sněmu. Komunikujte s námi, zpětná vazba je pro nás důležitá, ať už pozitivní nebo negativní.

Užívejte si jara, čistého vzduchu a nebe, ze kterého na vás spadne pár kapek deště nebo maximálně ptačí trus, ale žádné rakety nebo bomby.

Hana Horáková

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce