Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Editorial - MVDr. Jan Bernardy Ph.D.

Zvěrokruh 5/2021 12.05.2021
  Časopis Zvěrokruh 5/2021
     EDITORIAL
 

01_Bernardy

Dva měsíce v životě 100leté Komory jsou pouhou chvílí. Za tu chvilku, kdy nové představenstvo převzalo na parkovišti/kině BVV svoji roli, se toho ale událo celkem hodně.

Jednak prezidentka Petra Šinová zazářila v půlhodinovém interview na ČT v hlavním vysílacím čase, což se zatím nikomu jinému nepovedlo. Hlavní změny jsou ale uvnitř. Poznat to můžete již z tohoto čísla Zvěrokruhu. Nová redakční rada obměnila nejen design, ale i formu své práce. Bude se zaměřovat víc na mediální obraz Komory v digitálním světě, na modernější komunikační kanály. Časopis, a to dobré v něm, zůstane zachován – my, kteří oceníme i tuto formu, to jistě přivítáme. Naleznete zde jak novou obálku s fotografiemi od vás z terénu, tak i aktuální informace.

V tomto čísle např. profilové medailónky nově zvolených členů orgánů Komory. Obrátky nabírá i dění okolo legislativně vynucené centrální evidence psů. Vytvořením byla pověřena Komora již za minulého představenstva, nyní se připravuje výběr dodavatele nové aplikace a rovněž zintenzivňují jednání s úřady o její podobě.

Nesoustředíme se ale jen na dění doma. Vystoupili jsme ze Světové veterinární asociace, jejíž záběr je příliš globální. Za rok zhodnotíme a vstoupit lze kdykoli zpátky. O to víc budeme spolupracovat s Evropskou veterinární federací (FVE.org), která sídlí v Bruselu a má blíže k nařízením a směrnicím s přímým dopadem na legislativu ČR. Proběhlo on-line setkání, kdy jsme si během několika hodin nastínili možnosti intenzivnější spolupráce, jak na legislativním poli, tak mj. při podpoře welfare zvířat, většího začlenění do projektu Jedno zdraví (One Health). Projednali jsme v hrubých rysech dopady zákona na ochranu zdraví zvířat (Animal Health Law) a veterinárního lékového nařízení (EU 2019/6).

Tento rok ale není jen ve znamení covidu. Je to rok Buvola. Buvol je trpělivý, tichý, vyrovnaný, působí neohrabaně, ale umí se rozpálit a vybuchnout. Akceptovatelná charakteristika prvního roku nového představenstva, není-liž pravda? A vcelku ideální jako příprava na ten druhý rok ve znamení Tygra ;-).

Jan Bernardy

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Výzva k podávání nabídek - převod obchodního podílu ve společnosti Veterinární ples, s.r.o. 

Zveřejněno: 25.07.2024
Datum stažení: 31.10.2024

Falešné razítko – MVDr. Veronika Zálešáková

Zveřejněno: 23.07.2024
Datum stažení: 23.01.2025

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
27.07. - 28.07.
Oftalmologická Chirurgia (EN) 27.07. - 28.07.2024
16.08. - 17.08.
Všechny akce