Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Editorial – MVDr. Jan Musil

Zvěrokruh 4/2022 08.04.2022

01_Musil

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

nadešel měsíc duben a na tento měsíc vyšel úvodník na mě.

V poslední době rezonuje v České republice, Evropě i ve světě událost, kterou nelze přehlédnout, válka na Ukrajině. Řádky, které píšu, vycházejí z událostí začátku března a do doby vydání časopisu se toho může stát ještě mnoho.

Po nějaké době dezinformací a lží ze strany ruské vlády, schválně nepíšu Rusko, protože věřím a vím, že se najdou i Rusové, kteří s tímto počínáním nesouhlasí, nastalo to, co nikdo nechtěl, ale předpovídalo to hodně lidí. Ukrajina, a i Evropa stojí před bezprecedentním útokem na svoji svrchovanost, na životy obyčejných lidí a na hodnoty, které vyznává většina Ukrajinců, Evropanů a které vyznávám i já. Je to svoboda, cesta, kterou si může každý jednotlivý člověk vybrat, kam se bude jeho osud ubírat. Jsem moc rád, že se svobodný svět alespoň v tuto chvíli spojil proti agresi, bezpráví a ukázal, že se v krizi můžeme jeden na druhého spolehnout. Jsem také rád, že se vláda České republiky a většina české společnosti k tomu takto postavila a podporuje ukrajinskou společnost. A děkuji Ukrajině, že bojuje i za nás, za zbytek svobodné Evropy, protože lži, agresi a bezpráví se nemá ustupovat.

Co se týká veterinární veřejnosti, tu čeká příští měsíc (doufejme) jeden z jejich společenských vrcholů – XXX. sněm KVL. Na něj současné představenstvo ve spolupráci s advokátní kanceláří, s okresními sdruženími a některými kolegy z veterinární veřejnosti připravilo několik řádů, které jsou důležité pro činnost Komory jako takové. Všechny navrhnuté řády vyšly v předchozích dílech Zvěrokruhu a doufám, že zaujaly ať už v jakémkoliv smyslu. Protože stojí za to, si je projít, i když je text někdy nezáživný, jak to u takovýchto norem bývá.

Přeji vám, pokud možno, příjemné dubnové dny a sláva Ukrajině.

Jan Musil

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
06.05. - 08.05.
Ortopedický workshop 06.05. 8:30 - 08.05.2024 13:00
Všechny akce