Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Koně pod kapotou aneb „drive-in“ XXIX. Sněm KVL

Zvěrokruh 4/2021 17.04.2021
  Časopis Zvěrokruh 4/2021
     Z činnosti komory
 

Netypický sněm – mimořádná situace si vyžádala mimořádné řešené

LUCIE NEJEDLÍKOVÁ – TEXT,

TOMÁŠ VAVRUŠA – FOTO

V sobotu 27. 2. 2021 se uskutečnil na brněnském výstavišti dlouho odkládaný XXIX. sněm KVL. Letošní sněm byl důležitý zejména proto, že šlo o sněm volební. Bez potvrzení mandátu sněmem by nemohli nově zvolení členové komorových orgánů, kteří byli vybráni korespondenční volbou, začít dělat svou práci. Čas běží a úkolů je mnoho. Nedávno proběhla novelizace veterinárního zákona, otevřenou otázkou zůstává zřízení centrálního registru čipovaných psů, své si žádá i zajištění chodů ordinací, klinik, ochrana zdraví zvířat, ale i personálu a klientů, s ohledem na aktuální velmi nepříznivou epidemiologickou situaci.

03_snem

Aby byla dodržena přísná hygienická pravidla, které si akce v době koronavirové vyžaduje, proběhl veterinární sněm poprvé v historii zcela novou formou “drivein”. Účastníci sněmu poprvé v historii Komory vyměnili konferenční sál za parkovací plochu, židle a stoly nahradily sedačky ve vlastních automobilech. Program sněmu byl přenášen prostřednictvím obří obrazovky a rádiové frekvence do autorádií.

 
PRO VSTUP BYLO NUTNOSTÍ PŘEDLOŽENÍ NEGATIVNÍHO TESTU NA SARS-COV-2, PŘÍPADNĚ DOKLAD O OČKOVÁNÍ NEBO PRODĚLÁNÍ ONEMOCNĚNÍ COVID-19 V POSLEDNÍCH 90 DNECH
 

Účastníci hlasovali pro důležité body programu i ze svých aut, jako vždy, pomocí elektronických hlasovacích zařízení. Občerstvení bylo servírováno přímo do aut, pro účastníky byly přichystány balíčky typu streetfood. Na výběr bylo ze čtyř typů balíčků, včetně jedné vegetariánské verze.

Co balíčky nabízely? Například: „Cereální croissant s uzeným lososem, rukolou a koprovým máslem, výběr kusového ovoce (jablko, banán, mandarinka, hruška), minerální vodu PET, čokoládový muffin.“ Káva byla nabízená osvědčenými kavárenskými profesionály ve stánku Kofi -Kofi . Pro organizátory a členy volební komise byly připraveny vyhřívané stany.

Drive-in systém umožnil plnohodnotnou účast na sněmu, aniž by se účastnici museli shromažďovat. I tak bylo pro vstup nutností předložení negativního testu na SARS-CoV-2, případně doklad o očkování nebo prodělání onemocnění covid-19 v posledních 90 dnech. Komora nabídla potřebným možnost bezplatného antigenního testu přímo na místě, na výsledek se čekalo na odstavném parkovišti před vstupem. Dezinfekce a respirátory při pohybu mimo vozidla byly v průběhu celého sněmu samozřejmostí.

Sněmu se zúčastnilo 130 členů KVL, což při průměrné účasti 100 až 150 v minulých letech je číslo velmi uspokojivé. Je vidět, že osud Komory není členské základně lhostejný a jsou ochotni obětovat pro dobro věci i něco ze svého, již tak epidemií značně zkrouhlého, pohodlí a dojet vhodit hlas do volební urny, čehož si velmi vážíme.

Každý registrovaný účastník získal tři hlasovací lístky, a to pro potvrzení volby kandidátů do představenstva, revizní komise a čestné rady. Členové volební komise obcházeli auta s volebními urnami. Počítání volebních lístků byl přítomen notář.

Hlasování na sněmu potvrdilo výsledek korespondenčních voleb. Novou prezidentkou KVL byla zvolena MVDr. Petra Šínová, místoprezidentem MVDr. Jan Bernardy.

Účastníci sněmu měli možnost se ke spokojenosti s netypickou podobou sněmu vyjádřit prostřednictvím dotazníků. Ohlasy byly velmi příznivé. Nemalou měrou má na tom zásluhu poskytoval zázemí – BVV – zkušený pořadatel drive-in konferencí a samozřejmě i organizátoři ze stran KVL.

 

O našem netypickém sněmu vyšel 1. 3. článek v médiích, na Novinky.cz, s názvem „Veterináři měli v Brně sněm formou autokina“.

Ač se jednalo o sněm vydařený, který splnil svůj účel, přeci jen doufáme, že další ročníky již budou opět v duchu tradičním, s kolegy „kontaktním“.

 

04_nejedlikova

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
20.04. - 21.04.
Kurz Měkkotkáňová chirurgie - Modul 5 20.04. 9:00 - 21.04.2024 17:00
20.04.
Klinická patologie pro praxi 20.04.2024 9:00 - 17:00
Všechny akce