Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Manukový med z Nového Zélandu.

Zvěrokruh 3/2021 21.03.2021
  Časopis Zvěrokruh 3/2021
     Pro praxi
 

14_med

Dobrý den.

Chtěl bych se s vámi podělit o zkušenost se zdravotnickými prostředky, obsahujícími lékařský Manukový med z Nového Zélandu. Tento med deklaruje unikátní antibakteriální vlastnosti, což jsem měl možnost ověřit. Je vynikajícím řešením pro obtížně hojící se rány.

Jedná se o sterilní a primární obklady na rány (super savý polymer), který má udržovat, v ráně vlhké, ideální prostředí pro hojení a postupně uvolňuje účinnou látku - 100% bioaktivní med s MGO 829 a více (minimálně 829mg Leptospermum scoparium na 1Kg medu).

Zatímco med proniká do rány, nekrotická tkáň a exsudát je silně vtahován do obvazu bez nutnosti použití antibiotik a dalších léků na předpis. Produkty primárně určené k hojení (středních až těžkých ran) u lidí, se přirozeně ukazují stejně efektivní i u zvířat. Měl jsem možnost tyto výrobky vyzkoušet na několika případech a rád bych vás o své zkušenosti informoval. Mohu říct, že jsem byl velmi překvapený a spokojený s účinností těchto produktů. Používal jsem jak obklady napuštěné manukovým medem, MANUKAhd, MANUKAhd Lite a MANUKAhd Lite rope, tak i mast obsahující 100% bioaktivního medu MANUKApli, která je základ pro veškerou léčbu.

Prvním případem byl chronický zánět zvukovodu u psa, kdy během 4 dnů došlo k markantnímu zlepšení a do týdne bylo ucho vyléčené. V tomto případě jsem použil obklad MANUKAhd Lite Rope, který je modelovatelný, přizpůsobený pro těžce dostupné poranění a podpořil rychlejší účinnost mastí MANUKApli.

Dalším případem, kde jsem využil produkty z manukového medu, bylo pokousání psa. Na pokožce i svalové tkáni již byla gangréna a rána nereagovala na standartní léčbu. Po aplikaci obkladu MANUKAhd a jeho pravidelné výměně byl pes po čtrnácti dnech vyléčen. Gelový polymer, ze kterého je obklad vyroben vytáhl a absorboval z lůžka rány veškerý odpad a nekrotickou tkáň.

U dalšího případu se jednalo o dlouhodobou píštěl na krku u klisny, kdy nezabírají ani antibiotika, ani chirurgická léčba, ale po aplikaci Manuka pli, se do týdne píštěl začala vyhojovat a přestala secernovat.

A zatím poslední případ bylo poranění spěnkového kloubu u koně, byla to tržná rána, na kterou jsem přikládal MANUKAhd Lite. Po 10 dnech došlo k totálnímu vyhojení rány bez nutnosti šití, nebo odstranění staré tkáně.

 

Na závěr mohu říct, že se jedná o bezpečný a přirozený způsob urychlující hojení vnějších ran a ochrany před infekcí.

 

15_med

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce