Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Pár slov MVDr. Josefa Zajíce, Ph.D.

Zvěrokruh 4/2022 08.04.2022
  Časopis Zvěrokruh 4/2022
     Informace z komory
 

31_zajic

Pár slov

MVDr. Josefa Zajíce, Ph.D.


 

Vážení členové KVL,

chtěl bych se tímto omluvit těm z vás, kteří mi vyjádřili svou důvěru a zvolili mě v posledních volbách do revizní komise KVL. Někteří z vás mě do RK KVL volili opakovaně, takže jsem v RK KVL pracoval již téměř dvacet let.

K tomu, co zde uvádím, jsem dospěl na základě své svobodné vůle a ubezpečuji některé členy představenstva, že ani k tomuto a ani k jiným svým rozhodnutím, jsem nepotřeboval „žádné noty“.

V posledních volbách bylo zvoleno nové představenstvo KVL a já jsem doufal, že PV a RK spolu budou vycházet lépe, než tomu bylo někdy v minulosti. Doufal jsem, že s tímto představenstvem najdeme společnou řeč a budeme se vzájemně podporovat tak, aby to bylo ku prospěchu všech členů KVL. Bohužel, někteří členové stávajícího představenstva neustále kritizují činnost RK KVL a neustále zasahují do záležitostí RK KVL, protože jsou pravděpodobně přesvědčeni, že RK KVL neplní řádně a zodpovědně své povinnosti. To samozřejmě v žádném případě nevede k vytvoření ideálního prostředí. Je to spíše naopak, takže vztahy mezi RK KVL a představenstvem jsou spíše kontroverzní a napjaté.

Někteří členové představenstva KVL si asi neuvědomili a nepřipustili, že podle § 9 Organizačního a jednacího řádu Komory (cituji, pouze některé části § 9) „RK kontroluje usnesení sněmu, kontroluje činnost představenstva, sekretariátu a hospodaření Komory. RK KVL dohlíží trvale na řádný výkon veterinární péče, prováděné členy Komory. Předseda RK podává návrhy na zahájení disciplinárního řízení čestné radě Komory...“

Vše se ještě více vyhrotilo na posledním jednání představenstva, kde jsem byl osobně opakovaně napadán a osočován některými jeho členy.

Chápu, že z mojí strany se možná jedná o zcela iracionální rozhodnutí, ale toto poslední jednání představenstva, konané 8. 2. 2022, mě utvrdilo v tom, že spolupráce mezi RK a stávajícím představenstvem bude i nadále velice komplikovaná.

Proto jsem se rozhodl, že k 28. 2. 2022 rezignuji na funkci předsedy RK KVL a také na funkci člena RK KVL. Současně jsem se rozhodl, že ke stejnému datu ukončím i své členství v Komoře veterinárních lékařů.

Přeji všem členům Komory veterinárních lékařů a jejich blízkým hodně zdraví.

Josef Zajíc

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
04.05. - 05.05.
Sonografický kurz 2024 04.05. - 05.05.2024
Všechny akce