Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Poznámka redakční rady

Zvěrokruh 3/2020 22.03.2020

Redakce časopisu k žádosti o uveřejnění dopisů

Redakční rada časopisu Zvěrokruh obdržela v předvečer udílení cen Medica Veterinaria žádost MVDr. Martina Zelinky a MVDr. Jana Pokorného, aby byly v březnovém čísle časopisu otištěny jejich otevřené dopisy adresované organizátorovi akce Ing. Martinu Sedláčkovi.

 

25_pokorny

 

Zároveň obdržela žádost MVDr. Anny Šimaliakové a MVDr. Jana Bernardyho, Ph.D., aby byla jejich jména pod dopisy doplněna, čímž autorům dopisů vyjadřují podporu. Redakční rada se rozhodla tyto dopisy v jejich plném znění neuveřejnit. Autoři v nich sdělují své důvody neúčasti na slavnostním udělování cen, ačkoli obdrželi pozvání. Vysvětlují, že nesouhlasí s oceněním Karla Daniela, kterému bude udělena zvláštní cena prezidentky Komory. Uvádějí, že si dle jejich názoru Karel Daniel ocenění nezaslouží z důvodů, které jsou popsány jako etické a morální. Autoři zdůrazňují, že nechtějí svojí přítomnosti na akci výběr laureáta legitimizovat a podpořit. Dne 15. listopadu 2019 vybralo představenstvo v tajné volbě na svém zasedání ze čtyř navržených nominovaných osobností – MVDr. Karla Daniela, MVDr. Radka Kašpara, Ing. Martina Kolovratníka a Ing. Martina Sedláčka – právě Karla Daniela.

 

Členové představenstva, kteří volbu Karla Daniela svým hlasem podpořili, zdůvodnili své rozhodnutí mimo jiné tím, že po privatizaci veterinární služby se laureát aktivně zapojil do dění Komory veterinárních lékařů, od roku 1995 je členem představenstva a pracuje zejména v legislativní a zahraniční komisi. Díky jeho práci a kontaktům se Komora veterinárních lékařů stala plnohodnotným členem Evropské veterinární federace. Dvacet let byl členem Rady Světové veterinární asociace, v roce 2013 uspořádal kongres Světové veterinární asociace v Praze. Řadu let byl členem EAEVE – komise pro uznávání veterinárních vzdělávacích institucí. Laureát bojoval za zachování nezávislosti veterinárního lékaře a za zachování veterinární praxe jako svobodného povolání, působil čtyřikrát ve funkci prezidenta a v polistopadovém vývoji naší Komory byl jejím nejúspěšnějším reprezentantem.

Redakční rada

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce