Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Představujeme nové představenstvo

Zvěrokruh 5/2021 12.05.2021
  Časopis Zvěrokruh 5/2021
     Informace z komory - NOVÉ PŘEDSTAVENSTVO
 

01_Bernardy

 

Jan Bernardy

Aktivním členem představenstva jsem od 2003 (v Komoře od roku 1991). Své uplatnění spatřuji především v legislativě. Náš zákon je jeden z nejstarších (1991) a nebyl téměř inovován. Jak ukázala situace okolo voleb, bude třeba legalizovat legislativně revoluční korespondenční formu.

Význam soukromých veterinárních lékařů spatřuji v začlenění do prioritních skupin. Podzimní volby do Poslanecké sněmovny by mohly přinést změny, a my musíme být připraveni. Rovněž některé podzákonné normy (např. komorové řády) si zaslouží obnovu. Nové představenstvo si předsevzalo předložení změn letošnímu sněmu.

Podporuji pokračování ve vzdělávací činnosti komory, kterou jsme s kolegou Hoškem nastartovali v roce 2004.

 

Vztahy s kolegy ze Slovenska, Rakouska, Německa a Polska považuji za důležité, i s dalšími zeměmi, a k tomu chci využít kontaktů ve Federaci veterinářů Evropy.

Usiluji o významnější podíl Komory na tvorbě lékové politiky, neboť velkozvířetníky čekají změny při používání antibiotik.

Otevřenější přístup k členské základně a veřejnosti vůbec posílí pozici Komory jako instituce. Proto věřím, že aktivita nového představenstva bude přínosem pro náš obor jako celek.


 

04_Grym

 

Martin Grym

O životě: Konzervativně založený, šťastně ženatý padesátník, se dvěma povedenými potomky.

O práci: S profesním cynismem neustále boj svádějící brněnský malozvířetník, prostý dělník veterinární medicíny.

O zdraví: Středně zhuntovaná tělesná i duševní schrána. Zn.: Kéž by byl možný reset.

 

O působení v Komoře: Středoproudař, smířlivec, mediátor, hledač domluv a konsensů, obdivovatel decentralizovaných samospráv a stavovských spolků, pisálek s tendencí se ke všemu vyjadřovat, zanícený tvořič stavovského periodika, amatérský legislativec, alergik na sociální sítě, lajkování a výrobu „přátel“, hodnotově ukotvený mimo populistické proudy, bez fixace na myšlenku „zviditelňování“ Komory za každou cenu. Propagátor uměřené, seriózní a profesionální prezentace Komory.


 

05_Horakova

 

Hana Horáková

Po ukončení VFU v roce 2008 jsem pracovala ve veterinární ordinaci v Nové Pace.

2010–2019 jsem pracovala na veterinární klinice v Hradci Králové, kde působím i nadále jako externista se zaměřením na medicínu drobných savců a plazů a na primární diagnostiku neurologických pacientů a v těchto oborech se snažím stále vzdělávat. Od roku 2019 pracuji ve Veterinární ordinaci ve Dvoře Králové n. L. a v ZOO Dvůr Králové nad Labem a. s. Aktivně se účastním také projektů na ochranu volně žijících šelem v ČR.

Do PV jsem nekandidovala s přehnaně velkými ambicemi nebo sliby, jak všechno uděláme jinak, lépe a hned.

 

Mým cílem je především zlepšit to, co mi jako řadovému členu KVL chybělo. Jako členka vzdělávací a mediální komise se chci věnovat následujícím bodům:

• informovanost a transparentnost

• slušnost během jednání PV a komisí

• komunikace s členskou základnou

• možnost členů vyjádřit se nebo diskutovat o důležitých tématech

• výstupy a vyjádření KVL k aktuálnímu dění ve veterinární sféře (směrem ke členům i veřejnosti) na kvalitní úrovni

• informace o kvalitním vzdělávání (včetně zahraničního), jeho podpora, motivace členů a náležité ohodnocení


 

02_Janikova

 

Iveta Janíková

Vážení kolegové, chci vám ještě jednou touto cestou poděkovat za vaši důvěru, kterou jste mi svými hlasy projevili. Svůj mandát beru vážně a zodpovědně. Ostatně to asi ani jinak nepůjde, neboť při každodenním kontaktu s vámi „v terénu“ jsem velice blízko a „první na ráně“, abych se hned dozvěděla, co očekáváte a co si o které záležitosti myslíte.

Jak jsem již psala ve svém medailonu před volbami, chtěla bych hledat cesty, jak věci a situace řešit, než říkat, proč to od počátku nejde. Věřím, že jako stav jsme velmi šikovná skupina lidí, kteří, když budou „táhnout za jeden provaz“, jsou schopni pro sebe a svou profesi hodně věcí dokázat. V následujícím období se chci podílet na práci v mediální a ekonomické komisi.

 

Přejeme si, aby informace z KVL se k vám dostávaly rychle a přehledně, srozumitelně. Chceme dokončit změnu webu, kterou v rámci svého členství v minulém představenstvu nastartovala Petra Šinová. Je zapotřebí hájit naše zájmy v zákonech, které se naší profese úzce dotýkají a do kterých bylo nyní zasahováno. K tomu budeme velice jistě potřebovat i vaši aktivitu. Aktivitu ne pouze v tom smyslu, co ještě máme udělat, ale pomoc. Pomoc s kontakty a hledáním cest tak, abychom mohli záležitosti veterinární co nejvíce řešit k prospěchu nás.

Setkala jsem se s přáním, ať nám ten entusiasmus vydrží. Věřím, že pokud budeme pracovat jako skupina, bude to mnohem lehčí. Ne jednoduché, ale lehčí.


 

06_Kalova

 

Lucie Kalová

Komora by měla být rádcem, pomocníkem a ukazovat cestu.

Komora by měla pomáhat veterinářům držet krok s novinkami ve veterinární oblasti.

Komora by měla propojovat soukromé veterinární lékaře, státní veterinárni strukturu, ÚSKVBL, klinická pracoviště a případně média.

Komora by měla ulehčovat práci soukromým veterinárním lékařům (vést, vzdělávat, předávat kontakty, právně pomáhat, umožňovat kontakty).

Jsem členem legislativní komise, jsem předsedou vzdělávací komise. Všechny své kolegy prosím o zasílání podnětů, nápadů a i stížností. Kontakt na mne na stránkách Komory (i na jejich renovaci se pracuje :)).

 
 

07_Mullerova

 

Lenka Müllerová

Jmenuji se Lenka Müllerová, je mi 50 let a provozuji privátní praxi v Karlovarském kraji, konkrétně v Ostrově nad Ohří.

Hlavním cílem, kterému chci svou prací v představenstvu pomoci, je vznik „nové“ Komory. Komory, která bude mít aktivní zájem na tvorbě nových řádů a na zvýšení kreditu našeho stavu v očích veřejnosti. Komory, která bude sloužit svým členům, našim kolegům, bude naslouchat jejich problémům, komunikovat a podávat jim pomocnou ruku. Dosavadní Komora na toto poslání zapomínala. Již delší dobu sleduji – a nejsem v tom osamocena – že Komora při řešení přestupků a postoje k vlastním členům se zapomíná chovat EDUKAČNĚ.

 

Právě z těchto důvodů jsem přijala důvěru voličů ve mně vloženou. Byla jsem aktivním členem pracovní skupiny připravující k novelizaci zákon o Komoře. V tomto období budu pracovat v mediální komisi a odvolacích senátech.


 

08_Musil

 

Jan Musil

Vážení kolegové, dovolte mi se představit.

Jmenuji se Jan Musil. Vystudoval jsem Fakultu veterinárního lékařství a promoval jsem v roce 2006 na VFU v Brně. Od stejného roku jsem nastoupil na obvod v prostějovském okrese, na kterém se věnuji hlavně medicíně skotu, prasat a malých přežvýkavců. Od roku 2007 provozuji veterinární ambulanci, kde ošetřuji hlavně psy a kočky. V roce 2015 jsem nastoupil jako veterinární lékař v několika chovech drůbeže a od letošního února jsem také členem představenstva Komory veterinárních lékařů.

 

V představenstvu KVL jsem členem v legislativní komisi. V legislativní komisi nás čeká práce hlavně na připomínkách k novele zákona o veterinární péči, centrálního registru psů, připomínkování zákona o léčivech a profesního řádu, který bychom chtěli připravit ještě letošní rok. Do všech probíraných předpisů bych chtěl vnést pohled skupiny veterinářů „velkých zvířat“ a připomínkovat je ku prospěchu všeho veterinárního stavu.


 

09_Navojova

 

Kateřina Návojová Horáčková

Vystudovala jsem dva obory – Farmacie na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové a Veterinární lékařství na FVL VFU Brno. Aktivně se věnuji medicíně koček, v tomto oboru jsem se dále vzdělávala prostřednictvím Centre of veterinary education při University of Sydney. Z oboru farmacie se věnuji individuální přípravě léčiv.

Jsem staronovou členkou představenstva Komory veterinárních lékařů. Od začátku jsem se věnovala a chci se věnovat i nadále oblasti vzdělávání. S dalšími kolegy jsem spolupracovala na novelizaci řádu vzdělávání, do kterého jsme z podnětů členské základny implementovali možnost udělení autorizace v konkrétním oboru veterinární medicíny.

 

Tato novelizace byla současně spouštěčem pro tvorbu nových rámcových vzdělávacích programů, na jejichž základě má být autorizace udělována. Také bych ráda začala pracovat na tvorbě standardů či doporučených postupů, protože ty nám v současné době chybí.

Ve spolupráci s legislativní komisí bych ráda pokračovala v práci na započatém projektu správného používání antibiotik, jedná se totiž o důležitou problematiku, která bude do budoucna řešena legislativně na základě požadavků Evropské unie a mohla by bez vytvoření určitého vzdělávacího rámce vést k výraznému omezení používání antibiotik ve veterinární sféře.

Kromě vzdělávacích aktivit nadále budu působit v mediální a legislativní komisi.


 

10_Pokorny

 

Jan Pokorný

Od roku 2002 pracuji pro Zoo a BZ města Plzně, zároveň pak vykonávám veterinární činnost na pracovišti Veterina StarVet ve Starém Plzenci. Profesně se věnuji zejména drobným savcům, exotickým ptákům, plazům, zoo a volně žijícím zvířatům a jsem aktivním členem CAZWV.

Jako klasický populista jsem kandidoval s programem, který záhy po mém zvolení pozbyl platnosti. Ty, co se těšili na jízdné zdarma a podobné ujetosti, musím zklamat. Zdroje tu jsou, ale je potřeba je zasadit do reality a stanovit si priority. A jízdné zdarma, když je zakázáno komkoli jezdit, placené ubytování na sněmu, když se koná na parkovišti, a vyplácení dividend z komorové SRO, když plesy jen tak nebudou, to skutečně priority nejsou.

Loterii o cestu do exotické destinace s prezidentkou vyřešíme tím, že pojedu já a zhotovím foto.

Stal jsem se členem vzdělávací komise a byl ustanoven místopředsedou.

Svou energii plánuji vkládat do následujících oblastí:

• funkčnost Řádu vzdělávání

• systém cyklických vzdělávacích akcí pro daná témata

• systém přijímání nových členů KVL

• systém přímé komunikace s členskou základnou

• zahájit kroky pro realizaci profesionalizace fungování vedení KVL


 

11_Pryszczova

 

Andrea Pryszczová

Dobrý den,

jako nová členka představenstva bych se vám chtěla krátce představit. Pracuji jako soukromá veterinární lékařka v malé praxi v Karviné. Vážím si důvěry, kterou jste mi projevili svými hlasy. Chtěla bych, aby se Komora více přiblížila svým členům a navázala s nimi užší spolupráci. Poslouchala a řešila jejich problémy, nápady, návrhy na zlepšení... Máme v této oblasti hodně co dohánět. Zapojila jsem se do práce legislativní a ekonomické komise. V legislativní komisi budeme pracovat na tom, aby přijímané zákony, které se nás týkají, byly pro nás veterináře ,,co nejpříznivější‘‘.

Aktuálně se snažíme společně s lékárníky a dalšími vystoupit proti tomu, aby mohly léky oproti online zaslanému receptu vydávat i internetové lékárny. To by nás velice poškodilo. Za ekonomickou komisi je v první řadě potřeba udělat ,,pořádek‘‘ po předchozí činnosti v Komoře. Vězte, že vaše prostředky, které jsou hlavním příjmem Komory, budeme od nynějška spravovat smysluplně a s rozmyslem. Avšak plníme i krátkodobé cíle, například od letoška budete všichni automaticky dostávat potvrzení o zaplaceném komorovém příspěvku, což jistě potěší nejednoho z vašich účetních.


 

12_Simaliakova

 

Anna Šimaliaková

Vážené kolegyně, vážení kolegové.

Velmi vám děkuji za hlasy a podporu. Vždy jsem usilovala o čestnost a transparentnost Komory.

Stala jsem se předsedkyní ekonomické komise. Pokud tedy budete chtít kdokoli nahlédnout do účetnictví Komory, potřebujete- li jakékoli informace, tak vám je zprostředkuji, podám, ukážu. Účetnictví, platy, platby a podobně nejsou tajné. Každý člen KVL má na ně právo. Vše důležité se také budete dozvídat v zápisech EK.

Také budu následující 2 roky působit jako koordinátorka Odvolacího senátu představenstva.

 

Úkolem Odvolacího senátu je potvrdit rozhodnutí čestné rady a tedy trest, či rozhodnutí nepotvrdit a případ vrátit čestné radě k novému projednání. Působila jsem na této pozici i v minulém volebním období a vím, že proces, kdy je veterinář nařčen, podezříván, či uznán vinným ve věci odborného postupu, je nepříjemný. Proto budu přistupovat ke každému případu odpovědně a spravedlivě jako doposud.


 

13_Sinova

 

Petra Šinová

Do představenstva jsem kandidovala již před šesti lety. Mým záměrem bylo a je pomoci Komoře lépe komunikovat se svými členy aby začala efektivněji hájit zájmy členů. Minulé volební období jsem pracovala jako řadový člen v mediální a legislativní komisi. Na starosti jsem měla informační technologie. Podařilo se mi zrealizovat vstupní studii k webovým stránkám, která poslouží jako kuchařka pro tvorbu nových webových stránek Komory. Od poloviny roku 2020 jsem se věnovala úpravám elektronických žádanek z dílny SVS. Na úpravách tohoto systému neustále pracujeme teď i s kolegy z jiných oborů, tak aby byl systém co nejsnazší a co nejpřehlednější. Od podzimu jsem byla účastna jednání ohledně centrální evidence psů, které neustále pokračují.

 

Protože výsledek voleb dopadl, jak dopadl a získala jsem od vás nejvíce hlasů, domluvili jsme se, že jej budeme ctít. Takže jsem se od února ujala vedení Komory veterinárních lékařů. Ještě jednou vám děkuji za podporu a budu se snažit vás nezklamat.


 

14_Sulákova

 

Eva Šuláková

Od roku 2013 pracuji v malé soukromé praxi na periferii Ostravy, kde se věnuji zejména psům, kočkám a drobným savcům.

V tomto textu mám prezentovat, čeho chci v KVL dosáhnout, nebo čemu se chci věnovat. Jedna věc je, co chceme dělat, a druhá věc je, co je potřeba udělat. V KVL je aktuálně značné množství palčivých problémů, které vyžadují promptní řešení, proto hodlám nasměrovat svou pozornost a činnost směrem k aktivitám nezbytným pro optimalizaci chodu KVL, které do budoucna snad povedou nejen ke zvýšení prestiže veterinárního stavu, ale také ke spokojenosti členské základny.

 

Stala jsem se členkou vzdělávací komise, předsedkyní zahraniční komise, členkou skupiny Odvolacího senátu a pracovní skupiny pro CEP, od tohoto se tedy budou odvíjet mé aktivity:

• funkční vzdělávání, na to navazující úprava vzdělávacích řádů, doporučené postupy

• optimalizace úrovně spolupráce se zahraničními organizacemi a užší spolupráce s „komorami“ okolních států

• posunout řešení přestupků členů Komory z roviny inkviziční do roviny edukační

• spolupracovat na CEP, tak aby výsledný produkt byl veterináři přínosem a ne ztrátou času


 

15_Talafous

 

Monika Talafous Zemanová

Dobrý den,

nejprve bych vám chtěla poděkovat za vaše hlasy a důvěru. Budu se snažit udělat maximum, abych vás nezklamala. V nástavajících dvou letech bych se chtěla věnovat práci ve třech komisích. V zahraniční, vzdělávací a mediální. Práce ve vzdělávací a mediální komisi se značně prolíná, proto jsem se rozhodla pracovat v obou z nich. Obě mají v podstatě za úkol využít prostředky Komory k profesnímu růstu jejich členů, prezentaci Komory navenek a budování pozitivního mediálního obrazu veterinární profese.

 

Byla bych ráda, kdyby se nám podařilo nastartovat kontinuální vzdělávání pro naše členy a také usnadnit novým absolventům jejich profesní start. V tom všem může pomoci i mediální komise, nejen zlepšením komunikace mezi jednotlivými členy Komory, ale také zlepšit náš obraz navenek. Chtěli bychom letos spustit nové webové komorové stránky, které budou funkční a logické. Také bych se chtěla podílet na tom, abychom dostali náš komorový časopis Zvěrokruh po vizuální stránce do 21. století. Moc doufám, že se nám i s vaší pomocí a podporou spousta dalších věcí, co jsme si předsevzali, podaří.


 

16_Zelinka

 

Martin Zelinka

Vážené kolegyně a kolegové, přátelé, kamarádi,

chtěl bych vám všem touto cestou poděkovat za projevenou přízeň a důvěru, kterou jste mi věnovali, když jste mi dali svůj hlas při kandidování do představenstva Komory, velice si toho vážím a zároveň to beru jako velký závazek, abych vás v této funkci nezklamal.

Přiznám se, že psát o sobě nepatří zrovna k mým koníčkům. Takže když jsem byl vyzván k tomu, abych v krátké době napsal o sobě už druhý medailon, nebyl jsem tím příliš nadšený.

 

Říká se, že slibem nezarmoutíš. Nebudu vám ale nic slibovat, nicméně se pokusím uplatnit své životní a odborné zkušenosti zejména v práci vzdělávací a mediální komise.

Chci ale také apelovat na vás všechny, nečekejte, že nové představenstvo vyřeší všechno za vás, tak jako ve volbách budeme vaši aktivní podporu a pomoc potřebovat i nadále, ať už se bude jednat o prosazování nových zákonů a vyhlášek nebo jejich novel, stejně jako při úpravách neméně důležitých vnitřních komorových řádů. Teprve doba ukáže, zdali byl tento čas dobře investovaný anebo jen promarněný. Takže ještě jednou děkuji a za sebe říkám, že se budu snažit!


V medailonu byli zveřejněni členové představenstva, kteří dodali podklady do uzávěrky květnového čísla.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
24.05. - 26.05.
Všechny akce