Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Předvánoční setkání zástupců komor

Zvěrokruh 1/2020 28.01.2020

Radka Vaňousová

Debata o více i méně bolestivých tématech

06_setkani

Letošní setkání pořádá Komora architektů v Centru architektury a městského plánování v Praze. Jednání se zúčastnili zástupci advokátní komory, komory autorizovaných inženýrů a techniků, exekutorské komory, komory auditorů, komory daňových poradců, komory patentových zástupců, notářské komory, lékarnické komory, lékařské komory, komory veterinárních lékařů a stomatologické komory.

 
OD TÉ DOBY, CO BYL ZAVEDEN ERECEPT, SE ZVÝŠILO PŘEDEPISOVÁNÍ A VÝDEJ ANTIBIOTIK LÉKAŘI
 

Při tradičním kolečku na téma, co se na půdě profesní komory událo v uplynulém roce, se opakovala stejná témata – prolamování mlčenlivosti, požadování stále větších objemů dat a informací ze strany státu či příslušných ministerstev, narůstání byrokracie, varování před digitalizací.

Za nejzávažnější považuji informaci auditorské komory, kdy ministerstvo připravuje návrh, aby členové komory nepodléhaly disciplinárnímu řádu komory, ale byli řešení v přestupkovém řízení. Dále varování zejména lékařských profesí před digitalizací profese, která s sebou přináší nemalé výdaje, které ovšem nemohou lékaři nikde zohlednit, a zejména upozornění lékárníků, že v dnešní době je lékárna vlastně malé výpočetní středisko, které pro prodej a výdej léčiv potřebuje pět různých nezávislých systémů, ale neexistuje žádná varianta pro blackout.

Určitě zajímavou informací je, že od té doby, co byl zaveden e-recept, se zvýšilo předepisování a výdej antibiotik lékaři. Jednou z mála pozitivních informací bylo, že lékařská komora v minulých letech zakoupila dům v Praze, který bude postupně předělávat na vzdělávací centrum. Na závěr se rozběhla vcelku vášnivá debata, zda opět iniciovat setkání s premiérem a o tématech, která bychom případně na schůzce probírali.

Na celou akci pak navazovalo zahájení vernisáže výstavy České ceny za architekturu 2019.

Radka Vaňousová

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
24.05. - 26.05.
Všechny akce