Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Reakce MVDr. Ivety Janíkové na dopis MVDr. Dvořáka

Zvěrokruh 5/2021 12.05.2021
  Časopis Zvěrokruh 5/2021
     Informace z komory
 

Vážený pane doktore,

dovoluji si navázat na naši elektronickou komunikaci. Současné vedení KVL je ve funkci od 27. 2. 2021. Váš dotaz, v podobě dopisu/ výzvy, byl doručen dne 21. 3. 2021.

Již v tomto krátkém funkčním období KVL vyvíjela iniciativu, jak zajistit přednostní vakcinaci veterinářů. Bylo opakovaně osloveno Ministerstvo zdravotnictví, hledali jsme cestu oslovení Ministerstva zdravotnictví přes hejtmany. Poslední dvě žádosti z minulého týdne byly ministerstvem přijaty, zatím bez odpovědi. Dále se KVL zabývala aktuálními tématy plynoucími z protiepidemických opatření – přejezdy mezi okresy pro výkon povolání a návštěv veterináře pro ošetření zvířete, povinným testováním OSVČ a zaměstnanců na covid. Ostatní pracovní záležitosti naleznete průběžně ve zprávách komisí uveřejňovaných na webu.

Dopis pro Ministerstvo zdravotnictví byl koncipován tak, aby poukázal na nezastupitelné postavení veterinářů ve společnosti (péče o potravinová zvířata, domácí mazlíčky) a jejich pracovní nasazení a zařazení v první linii. Veterináři v armádě spadají pod Ministerstvo obrany a jsou řešeni po této linii. Veterináři ve službách SVS jsou řešeni iniciativou SVS. V této chvíli jsme na tom nicméně všichni stejně. Pokud bychom byli zařazeni mezi prioritní skupiny, byli bychom bráni jako prioritní skupina celkově. K tomu zařazení doposud nedošlo.

Pokud nám v daném můžete jakkoli pomoci, velice rádi Vaši pomoc uvítáme.

S přáním příjemného dne,

MVDr. Iveta Janíková

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
24.05. - 26.05.
Všechny akce