Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rozloučili jsme se: MVDr. Eduard Göpfert, Ph.D.

Zvěrokruh 7/2021 21.07.2021
  Časopis Zvěrokruh 7/2021
     Společenská rubrika
 


39_rozlouceni

 

42_Gopfert

 

Za kolegou a kamarádem

MVDr. Eduardem Göpfertem, Ph.D.

* 16. 12. 1971 † 25. 5. 2021

Jeho motto v síti LinkedIn: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Po kratším, ale těžkém boji podlehl zákeřné nemoci kolega a kamarád Eda Göpfert v roce nedožitých padesátin.

 

Byl skvělým přítelem, spolupracovníkem, ale zároveň milujícím otcem, manželem a také vynikajícím sportovcem: mnohonásobným držitelem mistrovských titulů a medailí národních i mezinárodních veslařských soutěží.

Členem Komory veterinárních lékařů byl nepřetržitě po absolutoriu od roku 2001. Začínal jako ošetřovatel ve zvířetníku Výzkumného ústavu v Medlánkách hned po maturitě, zde pracoval i při studiu alma mater a pokračoval zde i po promoci. Později získal prestižní místo veterinárního specialisty v Mezinárodním centru klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně FNUSA-ICRC. Byl autorem mnoha odborných impaktovaných publikací ať již zaměřených na vlastní léčbu zvířat anebo jako modelových pacientů pro humánní medicínu.

Vybudoval si nezapomenutelné místo v srdcích majitelů chlupatých pacientů ve své ordinaci v Lidické ulici v Brně svým vždy laskavým přístupem – vysoký muž sportovní postavy se sklání nad pejskem, králíkem či kočkou na vyšetřovacím stole, usměvavý a chápající, zručný operatér. Praxi provozoval se zaujetím pro nové postupy, materiály a léčiva, které přenášel ze své spolupráce s humánními ortopedy, plastickými chirurgy a dalšími lékařskými oborníky.

Sdílím zde slova řečená o Edovi: Nebylo mu dáno, aby jeho pozemský život byl dlouhý. A přesto hodně lidí potkal, ovlivnil, něco vybudoval, nějaký příběh prožil a posunul ho. A to byl pro mě a pro nás Eda.

Své místo bude mít navždy i v srdcích svých početných kamarádů, kolegů a spolupracovníků, a především nejbližších – manželky, syna a dcery (12, 15).

 

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
24.05. - 26.05.
Všechny akce