Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Sokolovská besídka před vládním nařízením

Zvěrokruh 11/2020 21.11.2020

Jan Gargel, Leoš Grejcar

Besídka ještě bez roušek a rozestupů

03_besidka

 

04_besidka

MVDr. Kateřina Horáčková- Návojová

 

Je nám ctí a národním svátkem s naším klatovským kolegou Alešem Hodanem účastnit se jednání sokolovského sdružení KVL ČR. Jako vždy bylo pořádáno v golfovém rezortu pod taktovkou bratří Gargelů. Po krátkém úvodu nás kolegyně, čerstvá několikanásobná spokojená matka Katka Horáčková-Návojová seznámila s aktuálními zkušenostmi v boji proti panleukopenii koček. Ve své prezentaci shrnula nejnovější poznatky a osobní klinické zkušenosti při terapii a prevenci tohoto nám známého onemocnění kosící kočičí populaci. Poté nás kolegyně Kateřina Holá z karlovarské krajské veterinární správy potěšila sdělením o možném posunutí termínu zavádění on-line žádanek pro laboratorní diagnostiku metodiky kontroly zdraví. V této souvislosti nás upozornila na nutnost používat aktuální formuláře pro soukromé veterinární lékaře,

 

které jsou k dispozici na webových stránkách Státní veterinární správy: https://www.svscr.cz/online-formulare-pro-svl/. Svoji prezentaci ukončila přehlednou informací o africkém moru prasat, který decimuje populaci divokých prasat v přilehlém Německu a znamená pro nás velké nebezpečí a hrozbu.

 

Ing. Klouček Vít ze společnosti Vitem s. r. o. zabývající se kremací zvířat nás seznámil stručně s posláním jeho rodinné firmy, pro něhož jsou veterináři vítanými partneři. Jeho prezentace vyvolala čilou diskuzi o etické problematice eutanazie společenských zvířat.

Naše sličná prezidentka Radka Vaňousová nás stručně seznámila s aktuálním děním naší Komory. Samozřejmě se čile diskutovalo na téma: volební sněm KVL ČR, registrace čipovaných zvířat, léková legislativa, problematika veterinárních právnických osob.

Naše jednání uzavřela neméně krásná a půvabná předsedkyně revizní komise KVL ČR MVDr. Marie Vranková. Ve svém vystoupení

 

05_besidka

Sokolovští bratři v triku - zleva: MVDr. Aleš Hodan, mladší a hezčí bratr Veterinárního Václava Matěje Krameria MVDr. Leoše Grejcara (uprostřed) a MVDr. Michal Fiedler

 

nás seznámila s úskalími a neuralgickými problémy, které jsou řešeny v rámci revizní komise (já ji něžně přezdívám „Španělská inkvizice“). Při přínosné diskuzi nám umožnila pochopit činnost a poslání revizní komise. Na její prapor bychom měli vyšít sic zprofanované, ale stále aktuální poslání: „POMÁHAT A CHRÁNIT“. Nejen členy KVL ČR, ale i dobré jméno a kredit naší stavovské společnosti.

06_besidka

Předsedkyně revizní komise KVL ČR MVDr. Marie Vranková

Celé jednání sokolovského sdružení se vedlo v poklidném podzimním tempu, než nám naše vláda okleštila naše svobody vydáním „Usnesení vlády České republiky ze dne 30. září 2020 o přijetí krizového opatření.“ Občerstvení bylo tentokrát naprosto jedinečné, proto nám čas strávený mezi sokolovskými kolegyněmi a kolegy rychle uběhl a v nočních hodinách jsme se rychle vraceli do našich domovů.

07_besidka

Prezentace Ing. Víta Kloučka

Jan Gargel – sokolík ze Sokolova.

Leoš Grejcar – veterinární Václav Matěj Kramerius.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce