Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Úvodník – MVDr. Mgr. Kateřina Návojová Horáčková MANZCVS (Feline Medicine)

Zvěrokruh 2/2020 21.02.2020

01_Horacko

Vážené kolegyně a vážení kolegové,

rok se s rokem sešel a opět na mne došlo. Zatímco loni jsem psala úvodník v době relativního poklidu, současná doba je událostmi přímo nabitá.

V listopadu byl na sněmu schválen právníkem učesaný vzdělávací řád. Jeho znění doznalo kosmetických úprav, podstatné je ale to, že v návaznosti na něj už máme dva autorizované obory, které schválilo přestavenstvo, a již nyní se ozývají kolegové se zájmem o ně. Jsem ráda, že práce na vzdělávacím řádu tak nebyla zbytečná. Bohužel, ale ani naši zákonodárci nezaháleli a schválili nám novelu veterinárního zákona, kam doslova vecpali odstavec týkající se vzdělávání soukromých veterinárních lékařů, ovšem jako vždy v těchto situacích bez konzultace s těmi, kterých se to týká, totiž s námi.

Naše námitky sice jednotliví poslanci chápali, brali v potaz, ovšem stranické vedení a jeho příkaz má větší váhu než zdravý rozum.

Hned v lednu nastoupila série putovních seminářů. Protože nás všechny čeká od května povinně EET, bylo EET i hlavním tématem seminářů. Dotazů v jejich průběhu padalo hodně, často se týkaly kuriózních situací, jako třeba registrace bicyklu, pokud by veterinář jezdil za svými klienty na kole, jako mobilní provozovny. Bohužel zatím to vypadá, že Big Brother nad námi bude bdít i v tomto směru a ti, kdo budou nějakým způsobem vyčnívat, mohou očekávat kontroly. Květen se ovšem pomalu, ale jistě blíží a čekám, že jako vždy si po počátečních zmatcích vše sedne.

A nebyla bych to já, abych se alespoň nezmínila o kočkách. Pro kočičí nadšence chystáme další dvoudenní kočičí vzdělávací akci, tentokrát na infekční témata. V době, kdy čtete tento úvodník, se na ni již lze přihlašovat. Minulé dvě akce byly dle ohlasů i účasti úspěšné a já doufám, že si letos budeme moci říci „do třetice všeho dobrého“.

Jelikož se letošní rok nese v duchu oslav stého výročí vzniku naší komory, přeji nám všem šťastné vykročení do dalšího komorového století. Jaké to století bude, to záleží především na nás – současných i budoucích členkách a členech komory. Nikdo jiný než my sami za nás komoru k obrazu svému neutvoří.

Kateřina Návojová Horáčková

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce