Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Úvodník – MVDr. Petra Šinová

Zvěrokruh 4/2021 17.04.2021
  Časopis Zvěrokruh 4/2021
     Úvodník
 

01_sinova

Milé kolegyně a kolegové,

tento úvodník píšu v lockdownu, už ani nevím kolikátém. Rok ve znamení covidu ovlivňuje více nebo méně každého z nás. Zostřují se opatření, zavírá se kde co, a kýžený výsledek se přesto stále nedostavuje. Mnoho profesí skomírá na vládní nařízení. Veterináři však fungují stále a Komora veterinárních lékařů taktéž.

Loňský poklidný podzim rozvířily výsledky korespondenčního hlasování.

Ty jednoznačně ukázaly touhu členské základny po změně. Nicméně, nezbytné potvrzení výsledků sněmem se zdálo býti neuskutečnitelné. Jedinou šancí bylo zkoušet vyhlašovat další a další termíny uskutečnění sněmu, poté je bohužel opakovaně rušit a nedobrovolně odsouvat tuto klíčovou akci na neurčito.

Při vymýšlení možných variant, jak sněm uskutečnit a zároveň dostát liteře zákona, jsme naráželi na všelijaké překážky. Na podzim se jedna kolegyně zmínila o možnosti uspořádat sněm na parkovišti nákupního centra, což nám připadalo jako fantaskní možnost, a většina toto řešení považovala spíše za povzdech z posledních sil.

Ale čas byl neúprosný. Vánoce a Nový rok dávno uplynuly, a stále se nedařilo najít kompromis pro uskutečnění sněmu při dodržení všech vládních nařízení. Tehdy jsme oprášili variantu drive-in sněmu. Za výrazné pomoci kolegů z terénu, Dr. Gryma a mnoha dalších lidí se podařilo připravit přesný plán na uskutečnění drive-in formy sněmu, který byl přednesen představenstvu ke schválení. Byl schválen, ale v té době byly velmi přísné podmínky pro shromažďování lidí. Avšak projekt byl nachystán a nezapadl.

Světélko naděje svitlo s možným ukončením lockdownu v půli února. Napnuli jsme síly a začali jednat o nejbližším termínu 27. 2. 2021. Malinko nám zatrnulo, když hejtmani zažádali o další lockdown a celá akce by se opět musela odložit, nicméně v nařízeních se našla skulinka, která musela projít právní analýzou. Celý sněm byl svolán a zařízen během dvou týdnů.

Všechny organizátory, ať oficiální či neoficiální, velmi potěšila vysoká účast 130 lidí. Byť byl sněm pro mnoho lidí nekomfortní a strohý, splnil svůj účel a bylo sněmem schváleno vše potřebné pro chod Komory na další rok. Zároveň byly požehnány výsledky korespondenčního hlasování. Do práce se tak mohli vrhnout nejen členové čestné rady a revizní komise, ale také výrazně omlazené představenstvo. A protože jsme se rozhodli respektovat výsledky korespondenčního hlasování, ujala jsem se za podpory většiny členů představenstva vedení Komory veterinárních lékařů na další dva roky.

Držte nám, prosím, palce, a my slibujeme, že se vynasnažíme nezklamat Vaši důvěru.

Petra Šinová,
prezidentka KVL ČR

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce