Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Úvodník – MVDr. Petra Šinová

Zvěrokruh 3/2020 22.03.2020

01_sinova

Vážené kolegyně a vážení kolegové,

po patnácti měsících jsem opět dostala za úkol napsat pár řádků na úvod časopisu. Před pár dny byla předána cena prezidentky Komory veterinárních lékařů ČR u příležitosti předávání cen Medica Veterinaria v Praze. Oceněného vybralo volbou představenstvo, ale jako vždy to nebyla volba jednoznačná. Najít shodu mezi dvěma lidmi bývá občas problematické, natož najít shodu mezi šestnácti lidmi, což je téměř z žánru sci-fi. Mnozí členové představenstva se s rozhodnutím většiny nedokázali smířit a zvedla se vlna nevole.

Časopis by ovšem dle mého názoru neměl být místem, kde si budou členové orgánů Komory vyřizovat své účty. Na druhou stranu se v zápisech z jednání pod jednotlivými body objevují jen neosobní čísla podobná výsledkům sportovních zápasů. Proto si myslím, že by hlasování mělo být jmenovité. Nejenže se vyhneme různým distancům od jednotlivých rozhodnutí, ale bylo by zřejmé, jak se který člen představenstva k dané problematice staví. Tento by pak měl být schopen tato svá rozhodnutí obhájit. Proto bych chtěla na dalším jednání představenstva projednat, jak a zda danou myšlenku převést v realitu.

V minulých týdnech se také sešla nová volební komise. Ta se letos musí popasovat s inovacemi, ke kterým ji zavázal sněm. Musí vybrat advokátní kancelář, která se postará o úschovu došlých volebních lístků a poté se musí popasovat s dvojí kontrolou sčítání. Snad se díky těmto opatřením vyhneme nekonečným konspiračním teoriím o manipulaci s výsledky voleb a mnozí budou lépe spát. Rozhodně to volební komise nebude mít snadné, a proto jim přeji pevné nervy a držím palce.

V posledním bodě bych ještě zmínila proběhnuvší ples veterinárních lékařů na Žofíně. Byť jsem se této vyhlášené společenské akce nezúčastnila, z mnoha stran slyším chválu na adresu organizátorů. V návaznosti na několikerá podezření stran financování této akce se kolegové z ekonomické komise – Dr. Zelinka, Dr. Šimaliaková a kolega Dr. Pokorný, pustili jako správní hospodáři do kontroly účetních položek této akce, které si vyžádali od dceřiné společnosti Veterinární ples spol. s r. o. Systém důvěřuj, ale prověřuj, si snad nikdo nebude vykládat jako útok na svou osobu a jistě bude vše v naprostém pořádku.

Témat, o kterých by se dalo psát, je v poslední době opravdu mnoho, nicméně, ze mě investigativní reportér zřejmě nikdy nebude.

Tak vám popřeji klidné a pěkné „skorojarní“ dny.

Petra Šinová

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
06.04.
Klinická patologie pro praxi 06.04.2024 9:00 - 17:00
Všechny akce