Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Úvodník – MVDr. Radka Vaňousová

Zvěrokruh 1/2021 23.01.2021
  Časopis Zvěrokruh 1/2021
     Úvodník
 

01_vanousova

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

rok se s rokem sešel a myslím, že nikdo z nás neočekával takový vývoj událostí, který způsobil jeden koronavirus, zasáhl celý svět i naše každodenní životy.

Ohlédnu-li se za uplynulým rokem, můžeme téměř zapomenout na plánované akce, oslavy 100. výročí od založení Komory a mnohé další. Koronavirus zasáhl do životů našich i našich klientů. Ze dne na den jsme museli nastavit pravidla pro organizaci a zajištění provozu veterinárních pracovišť tak, aby zůstala zachována veterinární péče v rámci možných epidemiologických opatření.

Ze dne na den jsme tak opustili běžnou agendu fungování představenstva a zabývali jsme se sháněním roušek, respirátorů, dezinfekcí a dalších ochranných pomůcek, komunikovali s krizovými štáby napříč republikou, aby veterinární lékaři mohli alespoň na krátkou dobu překlenout výpadek v jejich dodávkách. Ověřené informace a kontakty byly svatým grálem.

To, že nebyla veterinární pracoviště uzavřená, neznamená že nepocítila, nepociťují nebo nepocítí důsledky koronaviru ať už ve formě snížení příjmů, zvýšení nákladů či omezení v důsledku onemocnění či karantény nebo, jak se potýkáme poslední dobou, ve výpadku určitých konkrétních léčiv. Na tomto místě byl chtěla explicitně poděkovat kolegům, kteří neváhali a nabídli svou pomoc SVS na úseku dozoru živočišných produktů.

Čert nikdy nespí a legislativa také ne. V uplynulém roce se podařilo za výrazného orosení čel všech zúčastněných dokončit novelu z. o léku, pracovali jsme velmi intenzivně na připomínkování novely z. o veterinární péči, pro nás konkrétně nejdůležitější připomínkování elektronických žádanek MKZ nebo centrálního registru čipů.

Chtěla bych poděkovat vám všem, jak našim tradičním pilířům veterinární profese, tak každému jednotlivému veterinárnímu lékaři, jak s obrovským nasazením zajistili fungování naší profese, v době, kdy byla vystavena, troufám si říci, stoleté zkoušce. A do nového roku bych Vám chtěla popřát pokoru, kterou nás ten minulý rok naučil, pevné zdraví a nervy a hlavně uchování veselé mysli a naděje pro dny příští. Jen tak můžeme úspěšně vstoupit do tohoto dalšího komorového století.

Radka Vaňousová,
prezidentka KVL ČR

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce