Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Úvodník – MVDr. Radka Vaňousová

Zvěrokruh 8/2020 22.08.2020

01_vanousova

Milé kolegyně, milí kolegové.

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným. Doba, která by byla jindy s nadšením vyhlížena dětmi i rodiči, nyní již nikoho do extáze nad dalším volnem nepřivádí. Některé děti zaznamenaly alespoň jakési ukončení školní docházky, neboť vrátily učebnice, které téměř třetinu roku nepotřebovaly, a vyzvedly si vysvědčení. Prarodiče si mohutně vydechli, že již nebudou muset svá pravnoučata mořit s násobilkou a punskými válkami a sami se potýkat se záludností e-komunikace s učiteli.

V tu chvíli se všichni rozhlíží, kam vyjet na dovolenou, kde si tu hlavu vyčistit a odpočinout?

Cestovat se sice může, ale podmínky pro pobyt v zahraničí se mohou změnit ze dne na den. Stojí dovolená za takové riziko ještě před odjezdem? Tuzemské dovolenkové destinace praskají ve švech, děti odjely na tábory, které se (prozatím) nezrušily a za přísnějších hygienických podmínek probíhají. Navíc od chvíle, kdy vláda vyhlásila boj se suchem, aktivovala matka příroda pud sebezáchovy a od té doby stále prší.

I přes všechny tyto nesnáze bych vám chtěla popřát v nadcházejících dnech odpočinek od všedních starostí, tak abyste byli schopni čelit výzvám, které vás na podzim čekají a v rámci příprav nadcházejících událostí bych vás ráda pozvala na zářijovou konferenci Vetmeeting 2020.

Letošní sedmý ročník této konference proběhne 18.–20. 9. 2020 již tradičně u Sečské přehrady v hotelu Jezerka. V rámci pátečního předkongresového dne se můžete zúčastnit workshopu kočičí medicíny. Sobotní program jsme pro vás připravili ve čtyřech sekcích. V rámci malozvířetnické sekce se budeme celou sobotu zabývat Otitidami, na které naváže nedělní workshop. Stejně tak sekce exotických zvířat se bude zabývat zobrazovací diagnostikou a dalšími tématy medicíny u těchto druhů zvířat s workshopem pokračujícím až do neděle. Buiatrická sekce se bude zabývat managementem v chovu skotu a malých přezvýkavců a hipiatrická sekce se bude zabývat problematikou, kterou všichni musíme, ale nikdo řešit nechce – byrokracie v hipiatrické praxi.

V sobotu jsme nově připravili program pro mladé veterináře, kde jsou zastoupena jak ta odporná ( byrokratická), tak odborná témata. V neděli je možné absolvovat kurz radiační ochrany pro získání odborné způsobilosti.

V rámci doprovodného programu je připraven dětský doprovodný program včetně hlídání dětí – dílničky, soutěže, vystoupení klauna, tvoření z balónků, malování na obličej, fotokoutek a vaše drahé polovičky můžete poslat povalovat se k bazénu, relaxovat či obnovit síly do vyhlášeného hotelového wellness. Pro pány a nejen pro ně je připravena soutěž ve střelbě. Sobotní večerní program proběhne v duchu oslav 100 let od založení Komory a uvidíme, jak toto výročí oslaví veterinární lékaři koncertem skupiny Sto zvířat.

Doufám, že se mi povedlo navnadit vás nejen na doprovodný, ale i odborný program a těším se na setkání s vámi v září na Seči.

S přáním odpočinku, ať už při suchých nebo mokrých letních aktivitách

Radka Vaňousová

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
24.05. - 26.05.
Všechny akce