Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Veselé okénko

Zvěrokruh 3/2020 22.03.2020

Jan Pokorný

Jako člen představenstva budu v tomto okénku nepravidelně až pravidelně informovat čtenáře a zejména své voliče o plnění svého programu a o svém pohledu na události, kterých jsem od zvolení do PV svědkem. Cílem je na sebe co nejvíce upozorňovat a zajistit si tak i po této linii opětovné zvolení v příštích volbách.

Jak padla facka na jednacím sále

Bylo nebylo. Předminulé okénko okrajově připomenulo to cenzurované/zakázané/neotištěné (vyberte si podle vlastní libovůle pojem, se kterým názorově nejvíce souzníte) a shrnulo, o čem tam bylo psáno následujícími slovy:

„Beztak se jednalo jen o bohapusté mlácení prázdné slámy (vyhrazuji si zde upozornit, že tím není míněna kolegyně, o které neotištěné okénko bylo; to doufám nikoho z vás ani nenapadlo!).“

Ale začněme nový list.

Bylo nebylo. Dnes vám okénko přinese takřka reportážní formou opět mlácení prázdné slámy, ovšem tentokrát v obráceném gardu.

Postavení Andromedy na hvězdném nebi napovídalo, že se blíží přelom roku. A po jeho zdařilém přelomení už bylo jasné, že se nezadržitelně blíží i další velká událost – první letošní zasedání představenstva. Té ovšem předcházela ještě větší událost svého druhu, a to reprezentační ples Komory veterinárních lékařů, jak jsme již čtenáře informovali v minulém vydání. A právě ples a jeho financování se staly tématem internetové předschůzové diskuse představenstva, v níž byly anonymně použity některé citáty členů KVL ze sociálních sítí, které neojediněle, ale i nejapně daly plesu z ne zcela jasných důvodů krycí název tunel. To sice vzbudilo emoce zejména na straně potenciálně tunelujících, ale nakonec vše utichlo v nevyřčeném smíru směřujícím již k vlastnímu zasedání představenstva.

O tom, jak probíhalo, jste si jistě již přečetli v zápise. Nás však bude na tomto místě zajímat, co se dělo v zápětí, protože o tom již zápis z logiky nepíše nic, jelikož jednání bylo ukončeno.

Zachovejme pro další události přísnou anonymitu a jen důrazně upozorněme, že úvahy o tom, že se na dalších řádcích této reportáže píše o dr. Kateřině Sviták Novozámské, jsou nepodložené a redakce si vyhrazuje právo je kdykoli dementovat.

Když tedy nejmenovaný člen představenstva přicházel k hlavním dveřím jednací místnosti a tyto začal otevírat, ozvalo se za jeho zády: „Honzo!“ Nejmenovaný člen se otočil a uviděl jsem za sebou stát nejmenovanou doktorku. Z logiky věci byl nejmenované doktorce nabídnut podržením dveří volný průchod. A v tom se to stalo. Nejmenovaná doktorka neodolala a se slovy: „To je za ten tunel!“, a zřejmě z absence dalších verbálních komunikačních prostředků brachiálním způsobem vyjádřila svůj upřímný vztah ke mně. Načež vzala (svoje) nohy na ramena a utíkala a utíkala, až se schovala v útrobách kanceláře.

Jako nejmenovaný jsem se za nejmenovanou vydal s dotazem po vysvětlení. Nejmenovaná však za pohybů připomínajících divoký kmenový tanec (my, lingvisté, používáme odborný termín Tribal Dance) udržovala trvalé natočení ke mně zády a pouze v nestřežených okamžicích přerušení své jinak soustředěné performance opakovaně odtušila: „S vámi už se bavit nebudu!“

Je to pro mě výstraha nejvyšší. Je totiž všeobecně známo, že čirá nenávist se může lusknutím prstu změnit ve vroucí lásku. A takové břímě bych na svých bedrech asi těžko životem unášel.

Jan Pokorný

 

GLOSÁŘ „VESELÉHO OKÉNKA“

Protože „Veselé okénko“ kolegy Pokorného přináší některé zvláštní neotřelé pohledy a názorová pluralita je podstatou demokracie, dovoluji si navázat na únorové „Veselé okénko“ následující glosou.

Padla „jedna výchovná“?

Před nedávnem jsem od autora Veselého okénka obdržel reakci na článek Ohlédnu.. za sněmem:

„Hele, meleš nesmysly a dobře to víš. Na sněmu se to zlomilo a už tě nikdo neposlouchá. Labu.. píseň už doznívá... To, co se snažíme "Hele, meleš nesmysly a dobře to víš. Na sněmu se to zlomilo a už tě nikdo neposlouchá. Labutí píseň už doznívá... To, co se snažíme dát dohromady, může být šance pro Komoru přežít. Na našem OS vystoupil Šrenk. Zřetelně pojmenoval, co jsme si za posledních 20 let totálně posrali. A v podstatě rozjíždí projekt, kterým bude suplovat základní poslání Komory. A to je špatně. Sakra špatně. A to je to, co mě přimělo se nad tím zamyslet od základu a hledat cestu, jak začít znovu a lépe. Mimochodem, mzdové náklady na 2 komorové cesťáky, kteří s prstem v nose zvládnou objet všechny členy během dvou let, jsou vyčísleny na asi 1,5 mega ročně, což je částka, kterou chcete dát na tvorbu nových stránek... Ale ty, díky svému pokřivenému pohledu na svět dohlídneš jen k sebezviditelňování... Anča to řekla dobře. Svou cenu jsi dostal, tak pokud nechceš být konstruktivní, zalez do díry a vyčkej konce volebního období. Využívám přechodného tykání, kterého se mi dostalo při již bájném blbečkovi, a přeji krásný večer."

Jan Pokorný,
smluvní veterinární lékař pro ZOO a BZ města Plzně

Názor, že případná „jedna výchovná“, mohla být jen promeškanou příležitostí, nemusí být nutně ojedinělý.

Karel Daniel

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
20.04. - 21.04.
Kurz Měkkotkáňová chirurgie - Modul 5 20.04. 9:00 - 21.04.2024 17:00
20.04.
Klinická patologie pro praxi 20.04.2024 9:00 - 17:00
Všechny akce