VetChef 2021
První zářijový čtvrtek jsem se stal členem plzeňského veterinárního týmu, který reprezentoval náš kraj na tradičním týmovém soutěžení o titul „Nejlepšího veterinárního kuchaře Vet Chef 2021“. Letos zkušený organizátor – společnost Krematorium zvířat Praha pro místo konání zvolil opět kouzelné místo: Veslařský klub Slávia Praha. Kde jinde se obyčejnému smrtelníkovi poštěstí připravovat si pokrmy v centru stověžaté matičky Prahy na břehu Vltavy s romantickým výhledem na Tančící dům. Na místo konání nás opět dopravila vždy usměvavá a sličná zástupkyně Vendy. Cesta se trochu protáhla, neboť stavební úpravy na D5 jsou zárukou dostatečně dlouhého zdržení a odpočinku v autě. Po příjezdu jsme byli srdečně přivítáni zástupci pořádající firmy Krematorium zvířat Praha. Ing. Jan Šípek nám v úvodu poděkoval za oboustranně výhodnou spolupráci probíhající i v náročné covidové době. Stručně nás seznámil s vizí společnosti a rozrůstající se síti partnerů v České republice. Zakladatel firmy Ola Kala nás obeznámil s průběhem kulinářské soutěže.
Příprava dalšího soutěžního chodu byla pro nás příjemnou kreativní činností, neboť všechny suroviny byly již připraveny a vše probíhalo pod pečlivým dozorem odborných lektorů, kteří nás chaoticky vedli a jejich vzájemně protiřečící se pokyny nás v počátku uvrhli v chaos. Proto jsme se rozhodli se řídit jednotným metodickým pokynem, kterým byl pro nás tištěný recept a ten nám umožňoval kreativně z připravených surovin servírovat paprikové těstoviny a topinamburové pyré, špenát na šalotce a hovězí flank steak. V průběhu soutěže nám zkušený somiliér Petr zpříjemňoval chvilky odpočinku ochutnávkou originálních francouzských vín, které osobně vybral.
|