Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

VetChef

Zvěrokruh 11/2020 21.11.2020

Leoš Grajcar

Veterinární kuchtění a degustace

 

23_vetchef

 

Poslední srpnový čtvrtek jsem se opět účastnil týmového soutěžení ve vaření VetChef 2020, které pro nás zorganizovala společnost Krematorium zvířat Praha. V místě konání, pražském krematoriu nás přivítal jeden ze stále se usmívajících společníků Ing. Jan Šípek provozující toto zařízení. Po příjezdu jsme byli stručně seznámeni s průběhem soutěže. Bylo vytvořeno pět týmů a každý tým si vylosoval jeden chod pod vedením zkušených kuchařských mistrů.

 

Naše plzeňská skupina připravila originální grilovaný telecí hanger steak, grilovaný pak choi a žampiony Portobelo, míchaný salát s malinovým dresinkem. Před přípravou soutěžního jídla jsme absolvovali degustaci výborných originálních italských sýrů a francouzských vín. Po degustaci jsme měli možnost se seznámit s útulností provozu krematoria. Mě osobně překvapily čistota a provozní pořádek srovnatelný s veterinárními provozy. Prostory jsou navrženy s citem pro prostor a provozování asanační činnosti.

 

24_vetchef

 

Příprava soutěžního jídla byla pro mne příjemnou kreativní činností, neboť všechny suroviny byly již připraveny a vše probíhalo pod pečlivým dozorem kuchaře, který nás vzorně metodicky vedl a odpovídal na naše dotazy. Ostatní týmy kuchtily grilované tygří krevety se salátem z rýžových nudlí a limetky, grilovaná kachní prsa, grilovaná jablka s omáčkou, míchaný salát s pomerančovým dresinkem, krůtí/kuřecí sataje s arašídovou omáčkou, salát z řas wakame, zelené curry a pak choi, grilovanou vepřovou panenku v bránici s pečenými batáty a grilovanou zeleninou.

25_vetchef

26_vetchef

 

 

27_vetchef

... Ing. Jan Šípek, zakladatel společnosti

 

Výsledky svých kulinářských dovedností pak soutěžní týmy prezentovaly na konci soutěže, kde se každý pochlubil nejen výsledkem své práce, ale stručným příběhem pobavil přítomné auditorium. Vyhodnocení provedli odborníci. Vítězství obhájil tým Honzy Čučky se svými kachními prsíčky (po našem „grilované kozy z ptáka“). Sladkou tečnou na konci byla tradiční vanilková zmrzlina s fl ambovaným ananasem.

Celá akce opět předčila mé očekávání, dostatek jídla, piva, kvalitního vína a notná porce dobré zábavy byla pro mne příjemným pohlazením po duši i po těle v době koronavirové. Proto si dovoluji poděkovat organizátorům za přípravu této nezapomenutelné a jedinečné akce.

 

28_vetchef
 

Leoš Grejcar,
veterinární Václav Matěj Kramerius

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
20.04. - 21.04.
Kurz Měkkotkáňová chirurgie - Modul 5 20.04. 9:00 - 21.04.2024 17:00
20.04.
Klinická patologie pro praxi 20.04.2024 9:00 - 17:00
Všechny akce