Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výjezdní zasedání představenstva KVL ČR ve dnech 5.–6. září 2021

Zvěrokruh 10/2021 10.10.2021
  Časopis Zvěrokruh 10/2021
     Informace z komory
 

02_Janikova

Text: Iveta Janíková

Foto: Tomáš Vavruša


 

Ve dnech 5. a 6. 9. 2021 se konalo první výjezdní zasedání představenstva KVL ČR na jižní Moravě, v prostředí rodinného Vinařství U Kapličky v Zaječí.

V neděli se členové představenstva sjeli do krásného areálu mezi vinicemi. Jednání představenstva předcházelo jednání legislativní komise. Od 14 do 18 hodin pak následovalo jednání představenstva. Témat k projednávání bylo mnoho a i přes veškerou snahu se na všechny body nedostalo. Zápis z tohoto jednání je již zveřejněn na zaheslované části webových stránek.

Zajímavých bodů bylo spousta. Revizní komise nás informovala o poznatcích z kontroly smluv, kterou je představenstvo na minulém jednání pověřilo, předali jsme si informace o nových smlouvách, jež jsme podepisovali s partnerskými firmami. Zároveň jsme narazili na smlouvy, které bylo nutné zrevidovat a dopodepsat (např. GDPR – tyto smlouvy čekaly na podpis již od r. 2018).

Jedním z bodů bylo také pojištění statutárních zástupců, které by ochránilo komorové finance proti nesprávným finančním rozhodnutím, a vypsání poptávkového řízení na makléřskou společnost, jež spravuje profesní pojištění členů.

Jak je již zvykem, všechny komise, které zasedly od minulého jednání, nás informovaly o své činnosti. Legislativní komise připravuje profesní řád a chystá se na úpravu volebního a disciplinárního řádu, mediální komise dává do pořádku smlouvy k webovým stránkám a časopisu. Zároveň upravuje zveřejněné informace k podávání stížností na veterinární lékaře.

Velice důležitým bodem jednání a diskusí byla právě probíhající aktivita petice proti zákazu vybraných druhů antibiotik u hospodářských zvířat a omezení použití u zvířat společenských. Tímto vám všem děkujeme za podporu a podpisy pod touto peticí FVE (posbíralo se více než tři miliony podpisů, z toho 300 000 z ČR).

Na jednání představenstva navázal společenský večer se zástupci Komory veterinárnych lekárov SR, konkrétně k nám zavítali MVDr. Kráľ, MVDr. Novotný, MVDr. Stodola, MVDr. Baran a MVDr. Vavřík.

Absolvovali jsme podrobný a velice poutavě vedený výklad s degustací, týkající se výroby vín v tomto rodinném vinařství, od výsadby nových vinic až po požitek z degustace. Diskuse se slovenskými kolegy pokračovala při tónech cimbálu a velmi dobré večeři.

V pondělí ráno jsme se sešli formálně opět u zasedacího stolu. Vyměnili informace o pořádání sněmu v covidovém čase, vzdělávacích akcích na obou stranách hranic, pohotovostních službách kolegů, povinném hlášení použití antibiotik (které je u našich slovenských sousedů velmi přísné), registru čipů a petpasů a hlášení očkování proti vzteklině. Po obědě jsme se vydali navštívit nedaleké Děvičky s nádhernými výhledy na přehradu.

Celým pracovním jednáním se neslo „napětí z příprav“ 10. ročníku Středoevropského veterinárního kongresu se zaměřením na hospodářská zvířata, který se konal 7. 9. 2021 na BVV Brno.

Tento rok byl historicky prvním rokem, kdy celou agendu příprav a pořádání tohoto kongresu měla na starosti KVL ČR.

Chtěla bych velice poděkovat všem, kteří se příprav účastnili a věnovali všemu nemalý díl svého osobního času. Jde o MVDr. Evu Šulákovou, MVDr. Moniku Talafous Zemanovou a MVDr. Jana Bernardyho.

 

03_kvl

Prezidentka KVL ČR MVDr. Petra Šinová se svým protějškem, prezidentem KVL SR MVDr. Ľubomírem Kráľem

 

04_kvl

Kolegové z prezídia Komory veterinárnych lekárov SR. Zleva: MVDr. Baran, MVDr. Stodola, MVDr. Novotný a MVDr. Vavřík

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce