Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Z činnosti pracovních komisí představenstva

Zvěrokruh 5/2021 12.05.2021
  Časopis Zvěrokruh 5/2021
     Informace z komory - Z činnosti komisí
 

Legislativní komise

• Bylo zahájeno připomínkové řízení k návrhu novely Profesního řádu

• Byla zahájena práce na novelizaci Volebního řádu

• Byla domluvena „správná procesní praxe“ pro uznávání odborných kvalifikací Komorou

• Byly odsouhlaseny další práce na návrhu novely zákona o Komoře veterinárních lékařů ČR

• Byly zpracovány právní názory na hromadné vakcinace

• Bylo vypracováno vyjádření k vypořádání připomínek k návrhu vyhlášky o ochraně psů a koček při chovu za účelem rozmnožování

Ekonomická komise

Ekonomická komise zahájila svou činnost záhy po svém uvedení do funkce a na online platformách se ve složení Dr. Janíková, Dr. Pryszczová a Dr. Šimaliaková scházela oficiálně i neoficiálně. Na jednání EK byla vždy zvána i paní prezidentka Dr. Šinová. Předsedkyní EK byla zvolena Dr. Šimaliaková.

Druhé a zatím jediné prezenční zasedání EK proběhlo v sídle KVL v Brně, a to za účelem inventarizace movitého majetku, inventury a předání agendy EK. Na toto setkání byl přizván Dr. Vítek, bývalý předseda EK. Osobně jsme si předali základní informace a agendu EK a dohodli jsme se na případné pomoci. Agendu dceřiné společnosti naší KVL, firmy Veterinární ples s. r. o., jsme doposud nepřevzali. Toto předání musí být podrobnějšího charakteru a vzhledem ke skutečnosti, že účetnictví tohoto subjektu měl na starost externista a bylo řešeno zcela mimo sídlo KVL, musí proběhnout předání veškerých podkladů, které zatím stále shromažďujeme.

Při inventuře bylo zjištěno:

Nebyl nalezen 1 přenosný datový disk č. E0019. Dle záznamu jej má Dr. Vaňousová. Dále nebyla předložena k inventuře tato elektronika. Nebyla uvedena v inventarizačním seznamu, ale její nákup byl podložen fakturami v účetnictví Komory. Jedná se o tyto položky:

1. iPad Pro + Pouzdro v hodnotě 32 161 Kč. Nákup ze dne 20. 3. 2019

2. iPhone 11 Pro + Sklo + kryt v hodnotě 35 520 Kč. Nákup ze dne 17. 12. 2019

3. Tablet PC Lenovo Yoga 720-13IKBR v hodnotě 24 934 Kč. Nákup ze dne 18. 4. 2018

Ekonomická komise navrhuje vyřešit tuto nesrovnalost výzvou pro dr. Vaňousovou k vrácení výše uvedených věcí do sídla KVL a jejich osobnímu předání do 30. 4. 2021.

Dále EK navrhla kvůli snížení daňové zátěže KVL vyplácet mimořádné dary ze sociálního fondu přes portál znesnaze.cz. Ihned byl vyplacen dar na pomoc nezaopatřeným dětem zemřelého kolegy.

Byly vyčísleny náklady na sněm a také jsme doporučily inventarizovat veškerý majetek KVL nad 5 tis. Kč. Dále jsme navrhly, aby veškeré přijaté faktury byly podloženy objednávkou či písemnou smlouvou. Stanovily jsme si mnoho úkolů do budoucna, o jejichž plnění vás budeme rády informovat. Veškeré podrobnosti výše uvedeného najdete na webových stránkách v sekci Zápisy z jednání.

Anna Šimaliaková, Andrea Pryszczová a Iveta Janíková

Mediální komise

Kromě nové podoby stavovského časopisu Zvěrokruh jsme v mediální komisi „rozchodili“ Twitter KVL ČR, který naleznete na: https://twitter.com/KVLCR1, dále pracujeme na facebooku, zejména na jeho zaheslované části pro členy KVL ČR.

Zahraniční komise

V březnu se uskutečnila dvě zásadní jednání ZK, a to jednání s WVA a FVE. Při jednání s WVA jsme přednesli rozhodnutí představenstva o ukončení členství v této organizaci, neboť je představenstvo přesvědčeno, že nám tato organizace nepřináší dlouhodobě žádné benefity, ani důležité informace. Jako reakci na ukončení členství a námi sdělené odůvodnění pro tento krok, nám generální sekretář nabídl možnost zůstat dalších šest měsíců nestranným pozorovatelem s přístupem ke všem informacím, které WVA poskytuje svým členům, abychom následně mohli zodpovědně vyhodnotit, zda naše rozhodnutí bylo správné, nebo jej chceme přehodnotit.

Jako další se uskutečnilo jednání ZK a dalších členů PV se zástupci FVE. Na tomto dvouhodinovém online jednání představil MVDr. Jan Bernardy KVL ČR a její postoje a plány do budoucna. Rens van Dobbenburgh prezentoval úlohu FVE a plán činnosti v letech 2022–2025. Nancy de Briyne prezentovala Medicines Working Group zabývající se problematikou léčiv a novým zákonem o léčivech, který bude platný pro země EU od roku 2022. Francesco Proscia referoval o Animal Health, přičemž nařízení 2016/429 Animal Health law vstupuje v platnost nyní na nadnárodní úrovni. Stanislav Winiarczyk referoval o Veterinary Education s odkazem na nařízení 2005/36/EC, dále zmiňoval uznávání diplomů a s tímto související podmínky. Zástupci FVE rovněž zodpověděli několik našich stěžejních otázek, na jejichž řešení stále pracujeme a o nichž vás budeme průběžně informovat.

Vzdělávací komise

Vzdělávací komise ve spolupráci s MVDr. Lázničkou a Vitáskem zpracovala protokol k vyšetření chovné feny po osmém roce věku pro udělení výjimky pro krytí.

Dále připravila prezentaci pro studenty, aby jim usnadnila vstup do praxe. Prezentace obsahuje všechny náležitosti, které nově začínajícím veterinárním lékařům pomohou se zorientovat. Došlo k dohodě ohledně oslovení a navázání spolupráce se všemi odbornými asociacemi a dalšími subjekty zapojenými do vzdělávání veterinárních lékařů. Komise pracuje na přípravě standardů veterinární péče, metodiky pro autorizaci veterinárních lékařů a novelizuje systém udělování CPD bodů.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
24.05. - 26.05.
Všechny akce