Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Z činnosti prezidentky

Zvěrokruh 6/2021 12.06.2021
  Časopis Zvěrokruh 6/2021
     Informace z komory | Z činnosti prezidentky
 

• 6. 4. 2021 se konala on-line schůzka se zástupci ÚSKVBL s VÚ týkající se používání antibiotik u zoo zvířat. Byla objasněna specifika léčby a používání ATB odborníky. Byl vypracován dotazník mapující situaci v ČR, který byl rozeslán mezi kolegy, zabývajícími se léčbou exotických zvířat.

• Začátkem dubna mne kontaktovala ČT a 10. 4. 2021 jsem byla pozvána na interview. Rozhovor se týkal převážně aktuálních témat, včetně prioritizace veterinárních lékařů.

• Byla odeslána další urgence prioritizace veterinářů stran vakcinace, a to ministru zdravotnictví a vedoucím centrálních řídících týmů a zároveň byla odeslána žádost o osobní účast na zasedání zdravotního výboru, abychom mohli osobně vysvětlit důležitost vakcinace pro veterinární lékaře. Doposud jsme neobdrželi žádnou odpověď. Vzhledem k možnosti vakcinace pro téměř všechny ročníky, jsme snahy ukončili. Budeme je směrovat k možnostem zařazení veterinárních lékařů do kritické infrastruktury.

• Po dohodě s ministerstvem zemědělství jsme ustanovili nového člena pro odbor environmentální a ekologického zemědělství. Stal se jím MVDr. Bernardy.

• S MVDr. Grymem jsme se 15. 4. 2021 zúčastnili jednání se zástupci SVS ve věci CEP a dalšího vývoje. Zatím projekt čeká na průchod legislativním procesem. Byl poslán dopis na ministerstvo zemědělství, ve kterém jsme mimo jiné zažádali o prodloužení termínu spuštění povinné registrace čipů.

• Absolvovali jsme společné jednání zástupců PV, RK a ČR nutné k vyjasnění stávající situace a budoucí hladké spolupráci. Naplánovali jsme společné mediální aktivity.

• 27. 4. 2021 a 18. 5. 2021 se konalo společné jednání s Veterinární univerzitou, kterého se za Komoru zúčastnili MVDr. Grym a MVDr. Kalová. Domluvili jsme se na užší spolupráci, probrali jsme možnosti propojení činnosti Komory a univerzity, zprostředkování komunikace mezi univerzitou a soukromými veterinárními lékaři, poskytujícími praxe studentům a jejich případné odměny.

 

• Dne 2. 5. 2021 jsme se on-line seznámili s činností FVE, jejich sekcemi a náplní práce. Nadále s FVE bude jednat MVDr. Bernardy, ohledně možnosti konání GA FVE v České republice. Díky FVE dostáváme informace o dění nejen z Evropy, ale také ze zbytku světa.

• S předsedkyní vzdělávací komise MVDr. Kalovou jsme se setkali se zástupci BVV. Prodiskutovali jsme možnost využití jejich služeb pro vzdělávání a medializaci. Tyto informace byly předány také mediální komisi.

• Byl odeslán další dopis s připomínkami proti poslaneckému návrhu na internetový prodej léčiv vázaných na předpis. Komora byla přímo jmenována jako odpůrce tohoto návrhu a Výbor pro zdravotnictví poslanecký návrh výrazně nedoporučil ke schválení.

 

02_Sinova-Necas

Prezidentka Komory veterinárních lékařů ČR MVDr. Petra Šinová s rektorem Veterinární univerzity Brno prof. MVDr. Aloisem Nečasem, Ph.D., MBA pózují po jednom z proběhlých jednání.

Zdroj: archiv VETUNI

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Výzva k podávání nabídek - převod obchodního podílu ve společnosti Veterinární ples, s.r.o. 

Zveřejněno: 25.07.2024
Datum stažení: 31.10.2024

Falešné razítko – MVDr. Veronika Zálešáková

Zveřejněno: 23.07.2024
Datum stažení: 23.01.2025

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
27.07. - 28.07.
Oftalmologická Chirurgia (EN) 27.07. - 28.07.2024
16.08. - 17.08.
Všechny akce