Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Z činnosti prezidentky

Zvěrokruh 9/2021 11.09.2021
  Časopis Zvěrokruh 9/2021
     Informace z komory | Z činnosti prezidentky
 

Z činnosti prezidentky

Prázdniny jsou v plném proudu, ale Komory se netýkají.

V průběhu července jsme s předsedkyní mediální komise MVDr. Janíkovou a advokátní kanceláří usilovně pracovali na specifikaci smluvních podmínek s dodavatelem nových webových stránek. Potřebovali jsme dosáhnout výhodných podmínek pro obě smluvní strany, aby tvorba a hlavně provoz nové webové prezentace byl co nejvíce bezproblémový. Tímto bych chtěla moc poděkovat MVDr. Janíkové za organizaci poptávkového řízení a práci na smlouvách.

Zároveň jsme započali s přípravou renovace ostatních digitálních systémů Komory, které bohužel nesplňují požadavky a jsou zastaralé.

29. 7. jsem zastupovala Komoru na jednání rady pro vnitřní hodnocení VETUNI. Byli jsme seznámeni s chystanými změnami studijních programů. Do výuky budou zařazeny nové předměty a také státní zkoušky projdou výraznou změnou, aby byly splněny požadavky FVE. Novinky se chystají také v organizaci praxí ať již intramurálních, tak extramurálních. Nadále vyjednáváme možnosti odměn pro poskytovatele praxí z řad soukromých veterinárních lékařů.

Začali jsme se opět zajímat o poněkud zapomenutý hrob profesora Babáka. V nejbližší době dojde k adopci hrobu, na které budeme participovat s VETUNI. Z hrobu byla odstraněna pamětní deska a je celkově ve špatném stavu. Bohužel předpokládaná výrazná renovace nebude možná, protože je nutné zachovat historický ráz. Dojde alespoň k úpravě zeleně.

Odeslali jsme novou žádost na MZe (poslední komunikace v tomto směru byla v roce 2018) týkající se příspěvků chovateli na provádění metodiky kontroly zdraví proplácené soukromým veterinárním lékařům. Se zavedením digitalizace žádanek dojde k výrazné časové náročnosti, která by měla být finančně ohodnocena. Prozatím čekáme na odpověď.

3. 8. proběhlo v sídle Komory setkání zástupců Asociace veterinárních lékařů. Jednání se za KVL zúčastnil také MVDr. Bernardy. Probrali jsme situaci ve veterinární profesi, potíže, které trápí veterinární lékaře, a domluvili jsme se na dalších jednáních a spolupráci.

Týž den došlo ke změně jednatelů dceřiné společnosti Veterinární ples, s. r. o. Změnu jsme původně nechtěli provádět, aby nebyly nadbytečné náklady. Protože se však nepodařilo najít shodu s bývalými jednateli a nebyly vydány požadované podklady, představenstvo rozhodlo o změně jednatelů. Dalším krokem bude daňové uzavření roku 2021 a až do květnového sněmu s firmou nebude nikterak nakládáno. Sněm poté rozhodne o dalším osudu této společnosti.

V průběhu července a srpna jsme chystali společné jednání se členy Slovenské Komory veterinárnych lekárov. To se uskuteční první zářijovou neděli. Následovat bude Středoevropský veterinární kongres, který je letos poprvé pod taktovkou KVL ČR. Na organizaci této akce s desetiletou tradicí se podílí Komora veterinárnych lekárov SR a také Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košicích.

Začátkem srpna došlo k nemilé události. Digitální systém KVL ČR se stal terčem kyberútoku. Byly učiněny všechny potřebné úkony. Incident byl nahlášen na Úřad pro ochranu osobních údajů, NÚKIB a také bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele. Urychleně byla sjednána náprava bezpečnostní mezery. Nadále komunikujeme s úřady a čekáme na jejich vyjádření.

Zároveň jsme objevili mezery ve smluvních vztazích s externími partnery a pracujeme na jejich nápravě.

Také tento měsíc jsme odpovídali novinářům. Tentokrát nás oslovila televizní zpravodajství. Na dotazy novinářů odpovídala kolegyně Návojová Horáčková. Témata se týkala vakcinace proti covidu-19 u zvířat, především u domácích mazlíčků psů a koček. Dále nás oslovila redakce tn.cz s dotazy ohledně pohotovostí, povinnosti veterinárního lékaře poskytnout pomoc a také s problematikou dlužníků.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
20.04. - 21.04.
Kurz Měkkotkáňová chirurgie - Modul 5 20.04. 9:00 - 21.04.2024 17:00
20.04.
Klinická patologie pro praxi 20.04.2024 9:00 - 17:00
Všechny akce