Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Z činnosti prezidentky

Zvěrokruh 05/2022 08.05.2022

Začátkem měsíce března se sešla rozpočtová komise, aby vytvořila rozpočet na rok 2023. Jak jsem již avizovala, se zvyšujícími se náklady (předpokládaná inflace 13 %, energie, služby) bude rozdílný oproti letům minulým. I přes přesun naprosté většiny jednání představenstva a jeho komisí do virtuálního prostoru.

Nadále řešíme možnost zaměstnání příchozích ukrajinských kolegů. Kvůli této problematice jsme se sešli u kulatého stolu na Ministerstvu zemědělství. Protože je národní legislativa nadřazená té evropské, náš zákon o veterinární péči nedává možnost tyto kolegy jakkoliv zaměstnat (ani jako stážisty či praktikanty). Z nabízených variant je legislativně nejsnazší pokusit se o novelizaci lex Ukrajina. Ten se vztahuje pouze na ukrajinské uprchlíky a s platností, která bude dle potřeby prodlužována (aktuálně je to jeden rok).

V Praze proběhlo také pracovní jednání profesních komor.

Setkali jsme se opakovaně s dotazy, proč neposkytne Komora petpasy veterinářům zapojeným do bezplatné pomoci a poskytují služby spojené se vstupem zvířat na území ČR. Málokdo si uvědomuje, že pasová agenda je velmi komplikovaná, každý pas se musí zavést do systému přímo na jméno daného veterináře. Tuto práci dělají distributoři petpasů. Pokud by měla Komora přidělovat jednotky až desítky pasů pro jednotlivé veterináře, znamenalo by to nemalou administrativní zátěž. Je třeba zohlednit, že petpas je jakýmsi nadstandardem. Pro pobyt na území ČR není pas potřeba. A teprve se uvidí, zda pro návrat těchto zvířat nebude v budoucnu udělena výjimka.

Reprezentovala jsem Komoru na redakční radě, která rozhodovala o udělování cen Medica veterinaria. Letos jsme za Komoru nenavrhli žádného nominanta.

Nadále chystáme sněm a Vetmeeting.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce