Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Zážitky z praxe

Zvěrokruh 6/2020 23.06.2020
MINIPOVÍDKA
 

Květoslava Mahelková

 

Do ambulance přišel mladý muž s asi 10 měsíčním německým krátkosrstým ohařem. Anamnéza byla – pes se zdá být v pořádku, jen pod břichem má nádor, ale ne vždy. Zjistila to manželka, když ho hladila. Konzultoval to s kamarády myslivci a ti ho poslali neprodleně se psem na vyšetření, že je to vážné. Ano, při vyšetření jsem zjistila reakci topořivého tělesa penisu. Ptala jsem se, jestli je to ono. Říkal, že vždy měli doma feny, psa má poprvé. Objasnila jsem mu anatomii a fyziologii pohlavního orgánu psa. Diagnóza – kamarádi si z něj vystřelili a on na to naletěl.

Něco podobného – přišel pán s velmi krásně upraveným trpasličím pudlem.

 

21_mini

 

Anamnéza – je to pes manželky, která ho velmi miluje, pes má krev na penisu. Tak jsem psa prohlížela a jak jsem měla ve zvyku (studenti na praxi) jsem svá zjištění říkala nahlas. Ano, tady je nějaké poranění, není hluboké, vypadá to spíše jako od zubů, ale ne psích, spíše lidských řezáků. Ale to nebude problém, mírná desinfekce to rychle zhojí. Pán zrudnul, popadl psa ze stolu a utekl z ambulance – bez zaplacení.

Jen jednou jsem se rozčílila až k nepříčetnosti a na klienta řvala. Bylo o víkendové službě, v čekárně několik pacientů. Z brány mě volali, že jde nějaký rozčílený pán bez zvířete. Pán se přihnal a křičel – zachraňte mé dítě, vy mi musíte pomoci. Už jsem myslela, že se jedná o nějaké pokousání, když pán křičel – potřebuji psí sádlo. Když vy tady zabíjíte psy, musíte mít psí sádlo. Neudržela jsem se, na pána řvala společně s čekajícími lidmi a vykázala jsem ho z veteriny.

Velmi často jsem sloužila na Silvestra. Jednou před půlnocí volala paní, že má vzácného královského pudla a ten se začal divně chovat, vrávorá, padá. V telefonu jsem slyšela ruch a zpěv, tak jsem se zeptala, jestli mají veselou společnost. To se paní dotklo – co je mi po tom. Tak jsem jí řekla, ať se zeptá, co dal kdo psovi pít a pak ať mi zavolá. Měla jsem pravdu, pes byl „pod vlivem“.

Překvapivější byla jiná historka. Kolega z obvodu, který se zabýval pouze hospodářskými zvířaty mě řekl, že má přítelkyni, na kterou chce udělat dojem a ta má nemocného psa. Protože on se chorobami psů nezabýval, požádal mě o spolupráci. Měla jsem slečně vysvětlit (dcera význačné brněnské osoby), že kolega je vynikající specialista, ale momentálně je zaneprázdněn mimo Brno. Přišla super moderně oblečená, nádherná, tehdy cikánka, nyní rómka, opravdová krasavice. Začala líčit zdravotní problémy psa – vomitus, diarhoe. Za slova, která k tomu použila by se červenal i dlaždič. Ale vše bylo vyřešeno ke spokojenosti. Za vychválení kolegy jsem od něj dostala neobvyklou, téměř černou růži. Na dotaz, kde ji získal, řekl, že ji ukradl v jedné obci před národním výborem.

Zpět na výpis
Inzerce

Inzerce

Seznam veterinárních lékařů

Seznam veterinárních lékařů

Registr zvířat

Registr petpasů

Časté dotazy

Časté dotazy

Úřední deska

Falešné razítko – MVDr. Vladimír Hodač

Zveřejněno: 13.02.2024
Datum stažení: 13.08.2024
Úřední deska

Kalendář akcí

Právě chroustám data, abych mohl zobrazit kalendář. Chvilku prosím počkejte...
Nejbližší akce
23.04. - 27.04.
27.04. - 28.04.
Sonografický kurz 2024 27.04. - 28.04.2024
Všechny akce